Autoritatea Nationala de Autostrazi, amanata mai spre toamna. Guvernul va trebui sa emita ordonanta de urgenta pentru infiintarea acesteia

Guvernul a amanat infiintarea Autoritatii Nationale de Autostrazi, pana in toamna, deoarece a realizat ca este nevoie de emiterea unei ordonante de urgenta in acest sens, sustin surse guvernamentale citate de Mediafax.

Contactat de Mediafax, purtatorul de cuvant al Guvernului Andrei Zaharescu a precizat ca ordonanta privind infiintarea Autoritatii Nationale de Autostrazi a fost citita ieri, in prima lectura, urmand ca ministerele sa isi spuna punctul de vedere asupra documentului.

Potrivit formei actuale, Autoritatea Nationala de Autostrazi va fi infiintata prin reorganizarea CNADR, prin divizare partiala, iar finalizarea procedurilor, prin preluarea atributiilor, a patrimoniului si personalului, se va incheia la 10 ianuarie 2014.

In urma cu doua saptamani, premierul Ponta declara ca ordonanta de infiintare a noiii Autoritati de Autostrazi va fi discutata n Guvern cel tarziu la sfarsitul lunii iulie.

sursa foto: capital.ro