AUTORITATILE BULGARE au REVOCAT controalele suplimentare instituite la frontiera

Ministerul roman al Afacerilor Externe informeaza, printr-un comunicat, ca, potrivit datelor obtinute de la oficialitatile bulgare, a fost revocata, luni seara, masura controalelor suplimentare instituite de autoritatile de la Sofia la punctele de trecere a frontierelor Bulgariei, informeaza Agerpres. 

Cetatenii romani beneficiaza astfel de revenirea la regimul controlului minimal atat la intrarea, cat si la iesirea de pe teritoriul Bulgariei, indiferent de punctul de trecere a frontierei bulgare pe care il tranziteaza, se mai afirma in comunicatul MAE.

Ministerul roman al Afacerilor Externe anuntase duminica faptul ca din motive de securitate autoritatile bulgare au introdus controale suplimentare la toate punctele de trecere a frontierelor, masura fiind instituita cu titlu temporar, fara ca momentan sa fie prevazut un termen limita.

In acest context, Ministerul Afacerilor Externe avertiza cetatenii romani care tranziteaza Bulgaria asupra posibilitatii ca recentele masuri dispuse de autoritatile locale sa genereze prelungirea duratei de asteptare la traversarea frontierelor Bulgariei.

CITESTE SI: Coada de tiruri de la frontiera GIURGIU-RUSE s-a redus la aproximativ DOI KILOMETRI

Ministerul roman al Afacerilor Externe a precizat, duminica seara, si ca informatiile vehiculate de catre presa din Bulgaria cu privire la doi suspecti de activitati teroriste nu corespund realitatii.

“Potrivit unui comunicat oficial dat publicitatii astazi de Ministerul de Interne bulgar, precum si datelor obtinute de la autoritatile bulgare competente prin intermediul Ambasadei Romaniei la Sofia, informatiile vehiculate de catre presa din Bulgaria cu privire la doi suspecti de activitati teroriste nu corespund realitatii. Conform aceleiasi surse, informatiile respective reprezinta consecinta unei interpretari denaturate a unor ample masuri de securitate dispuse de fortele de ordine din tara vecina, atat in contextul unui eveniment public de anvergura din orasul Burgas, cat si in cadrul strategiei interne de combatere a migratiei ilegale si a activitatii infractionale vizand falsificarea documentelor de identitate. Referitor la cartile de identitate ale caror fotocopii au fost publicate in mass-media locala, aceeasi sursa precizeaza ca documentele in cauza nu sunt autentice”, se arata intr-un comunicat.

CITESTE SI: MAE: CONTROALE SUPLIMENTARE LA TOATE PUNCTELE DE TRECERE A FRONTIERELOR CU BULGARIA

Presa din Bulgaria a relatat duminica faptul ca serviciile de securitate din tara vecina cauta doi cetateni straini, un roman si o tanara din Franta, care s-ar fi raliat organizatiei teroriste Statul Islamic si care in prezent s-ar afla pe teritoriul bulgar.

Sursa foto evz