Autoritatile de la CHISINAU au trimis 700 de LITRI DE SANGE pentru VICTIMELE TRAGEDIEI de la COLECTIV

AUTORITATILE DIN REPUBLICA MOLDOVA au trimis duminica seara la Bucuresti circa 700 DE LITRI DE SANGE si componente sangvine cu o autospeciala a Serviciului moldovean pentru Protectie Civila si Situatii Exceptionale, pentru a veni in AJUTORUL PERSOANELOR RANITE in INCENDIUL de vineri seara din CLUBUL COLECTIV soldat cu 30 de MORTI si aproape 200 de RANITI, informeaza serviciul pe pagina sa de internet, dse.md, potrivit Agerpres.

Aceasta asistenta hemotransfuzionala este facuta de Centrul National de Transfuzie a Sangelui din Republica Moldova. Initial, autoritatile moldovene au indicat ca vor trimite 2.150 de produse sangvine, precum componente sangvine (eritrocitare si plasma proaspat congelata), preparate biomedicale sangvine (albumina umana), necesare in situatii clinice (arsuri, fracturi etc) sau circa 550 kg de sange.

CITESTE SI: PREMIERUL INTERIMAR AL R MOLDOVA A DISPUS EFECTUAREA DE CONTROALE IN BARURI, CLUBURI SI DISCOTECI

Un echipaj al Inspectoratului National de Patrulare din Republica Moldova a insotit transportul pana la vama Sculeni, de unde va fi preluat si insotit pana la Bucuresti de politisti romani. Potrivit sursei citate, transportul urmeaza sa ajunga la Bucuresti in cursul diminetii de luni.

Sursa foto: pro-alba