AUTORITATILE din TUNISIA l-au ARESTAT pe liderul gruparii teroriste care a comis ATACUL de la Muzeul Bardo

Autoritatile tunisiene l-au arestat pe liderul celulei teroriste care a comis atacul armat ce a vizat saptamana trecuta Muzeul Bardo din Tunis, gruparea terorista afiliata retelei Stat Islamic fiind formata din 16 indivizi, informeaza presa tunisiana, citata de ziarul italian La Repubblica.

Rafik Chelli, secretar de stat in Ministerul tunisian de Interne, a declarat pentru cotidianul Al Maghreb ca liderul celulei islamiste este un tunisian care locuieste in Belgia. Celula terorista are 16 membri, dintre care doi au murit in schimburile de focuri cu politia, iar alti noua au fost arestati in cadrul investigatiei privind comiterea atacului armat.

CITESTE SI: Gruparea jihadista STAT ISLAMIC a REVENDICAT atacul asupra Muzeului Bardo din Tunis

Celula terorista este parte a Brigazii islamiste Uqba ibn Nafi, condusa de teroristul algerian Luqman Abu Sakhr. Recent, islamistul algerian a decis afilierea la reteaua terorista sunnita Stat Islamic, care ocupa regiuni din Siria, Irak si Libia, unde a proclamat un “califat islamic”.

Din celula terorista faceau parte tunisienii Jaber Kachnaoui si Yassine Abidi, autorii atacului armat comis la Muzeul Bardo, decedati in schimburile de focuri cu fortele de ordine.

CITESTE SI: TUNISIA: 22 DE MORTI, DINTRE CARE 20 DE TURISTI IN ATENTATUL TERORIST DE LA MUZEUL BARDO. UPDATE 

Douazeci si trei de oameni, inclusiv 20 de europeni, au decedat in atacul armat care a vizat pe 18 martie Muzeul Bardo din Tunis, renumit pentru o colectie de mozaicuri din perioada Imperiului Roman si una dintre principalele atractii turistice din Tunisia.