Autoritățile finlandeze nu știu cum să păstreze 2.000 de monede Bitcoin confiscate

Autoritățile din Finlanda încearcă să elaboreze un mijloc pentru a stoca 2.000 de monede Bitcoin confiscate în 2016 noile regulmente ale Trezoreriei din țara nordică, informează Bloomberg.

Potrivit Bloomberg, care citează surse din Trezorerie, autorităților i se interzice să stocheze monedele Bitcoin, cu o valoare de aproximativ 22,8 milioane de dolari la prețul zilei, în  valută sau servicii virtuale, în schimb necesitând stocarea off-line într-un depozit „înghețat”. Autoritățile finlandeze au refuzat să comenteze modul în care au stocat monedele Bitcoin confiscate până acum.

Statuturile anterioare privind crypto moneda confiscată sunt insuficiente pentru a rezolva problema. Citând un document al Trezoreriei, Bloomberg afirmă că guvernul finlandez interzice autorităților, în acest caz, să considere Bitcoin sau orice alt tip de crypto monedă drept valută. Mai degrabă este un lucru care “… ca regulă, nu poate fi folosit sau acceptat ca mijloc de plată sau ca investiție”.

Citește și: CE ESTE BITCOIN? ÎN CE MOD SE DEOSEBEȘTE BITCOIN DE MONEDELE TRADIȚIONALE?

Ca urmare a unei hotărâri judecătorești obligatorii privind confiscarea celor 2.000 de Bitcoins, activele confiscate vor fi transformate în euro de către statul finlandez la licitații publice, deoarece Trezoreria consideră că schimburile comerciale sunt “nedeformabile și opace”.

Acesta nu va fi primul caz în care crypto monedele confiscate în anchetele penale sunt scoase la licitație de stat. În timpul unei acțiuni a vameșilor din Bulgaria împotriva crimei organizate, autoritățile din țara vecină au confiscat 213.519 Bitcoins, aproximativ 2.5 miliarde de dolari la cursul curent, pe care guvernul de la Sofia intenționează să le utilizeze pentru a achita o parte din datoria națională.

La 22 ianuarie, US Marshals a scos la licitație 3.813 de Bitcoins confiscate în investigații penale, dintre care unele, au fost confiscate în timpul arestării unui traficant de droguri cunoscut din statul Utah. (DETALII AICI).