Autoritatile romane fac demersuri in cazul FAMILIEI BODNARIU, careia autoritatile din NORVEGIA i-au preluat cei 5 COPII

Mai multi senatori si deputati au initiat interpelari in legatura cu situatia FAMILIEI BODNARIU din NORVEGIA. Ei cer premierului DACIAN CIOLOS si ministrului de externe LAZAR COMANESCU demersuri diplomatice pentru facilitarea reintregirii acesteia, dupa ce institutia norvegiana care se ocupa cu PROTECTIA COPILULUI i-a luat pe cei 5 copii minori.

Cei cinci copii ai FAMILIEI BODNARIU, luati de statul norvegian, ar putea ajunge la unchiul patern din Romania. Propunerea vine de la AUTORITATEA PENTRU PROTECTIA COPILULUI.

CITESTE SI: PROTEST LA AMBASADA NORVEGIEI DE LA BUCURESTI PENTRU O FAMILIE DE ROMANI CAREIA AUTORITATILE I-AU LUAT COPIII. REACTIA MAE. UPDATE

Parlamentarii romani au solicitat analizarea unei posibile plangeri la CEDO impotriva Norvegiei. Si AVOCATUL POPORULUI s-a autosesizat in acest caz si a cerut clarificari institutiei similare din Norvegia.

Copiii au fost preluati de autoritatile norvegiene, care au intervenit dupa un denunt referitor la INDOCTRINAREA RELIGIOASA a copiilor si la ABUZURILE la care ar fi supusi de parinti.

Reprezentantii MAE urmaresc acest caz si ofera asistenta parintilor celor cinci copii.

Sursa foto: Mediafax