Autorizatia pentru construirea pasajului de la Ciurel, anulata de Tribunalul Bucuresti

Tribunalul Bucuresti a hotarat, vineri, anularea definitiva a autorizatiei de construire eliberata de Primaria Capitalei, in 2010, pentru construirea pasajului suprateran de la Ciurel, proiect ce face parte din drumul expres spre autostrada Bucuresti-Pitesti.

Actul administrativ a fost anulat in instanta de un cetatean din zona afectat de lucrare. Proprietarul sustine ca municipalitatea i-a luat 60 de mp din curte fara sa-l exproprieze, iar pilonul pasajului se afla la 3 m distanta de balconul sau. Prima decizie a instantei in acest sens a fost in luna iulie 2012.

Reamintim ca Primaria Capitalei a emis in luna august a acestui an o noua autorizatie de construire pentru acest pasaj, desi procesul pentru anularea primei autorizatii se afla inca pe rol. Cetatenii din zona considera acest act o sfidare.

Noua autorizatie a fost emisa desi Planul Urbanistic Zonal (PUZ) care stabileste traseul drumului a fost suspendat in instanta, in februarie 2013, tot de un grup de cetateni din zona. Ion Dedu, seful Directiei de Infrastructura din Cadrul Primariei Capitalei, a declarat la vremea respectiva ca hotararea Tribunalului nu afecteaza proiectul, iar lucrarile vor continua de indata ce municipalitatea va avea bani.

Potrivit PUZ-ului aprobat de consilieri drumul expres va porni de la intersectia bd. Virtutii cu Splaiul Independentei, va merge pe langa Lacul Morii pana la intersectia cu bd. Uverturii, dupa care trece pe langa statia de tratare a apei Rosu-Militari si iese din Bucuresti prin comuna Chiajna. Traverseaza Centura Capitalei, trece prin Comuna Dragomiresti-Vale si iese in A1, la km 13, Pod Ciorogarla.

sursa foto: mondonews.ro