Autostrada Arad-Timisoara va fi reasfaltata complet, la 2 ani de la deschidere

De parca nu ar fi suficient ca suntem codasii Europei in materie de autostrazi, chiar si ce reusim sa construim nu apuca doua primaveri. Dupa nici doi ani de folosinta, soseaua de viteza Arad-Timisoara va fi reasfaltata complet pe un sens de mers. 

Iar operatiunea face parte dintr-un lung sir de reparatii, la care tronsonul a fost supus din 2011 incoace. Pana la finalizarea lucrarilor, se va circula cu restrictii de viteza.

Lucrarile de reasfaltare se desfasoara pe banda intai a sensului de mers spre Timisoara. Se lucreaza pe portiuni de cate 5 km, iar viteza este restrictionata la 60 km/h. Restrictii sunt si in zona zecilor de acostamente si poduri, aflate si ele in reabilitare.

Potrivit constructorilor, lucrarile vor dura mai bine de o doua luni. Asta in conditiile in care nici nu s-a implinit anul de la ultimele reparatii.
Toamna trecuta a fost refacut stratul de asfalt, dupa ce s-a ondulat de la masinile grele si au aparut probleme la imbinarile de la poduri din cauza infiltratiilor de apa.

Luna trecuta, viaductul ce leaga localitatile Sagu de Hunedoara, Timisana, a avut nevoie de reparatii dupa ce terasamentul a cedat si au aparut crapaturi uriase in asfalt.

Tronsonul Arad-Timisoara a costat statul roman 135 de milioane de euro. Cei 32 de kilometri inaugurati in decembrie 2011 treceau atunci testul premierului Emil Boc.

La 4 ani de la inceperea lucrarilor inca lipsesc iesirile de pe autostrada, parapetii si plasele impotriva animalelor, telefoanele de urgenta, parcarile sau statile de benzina.

Desi tronsonul functioneaza in regim de autostrada, viteza a fost permanent restrictionata la 100 km/h.

Pana la predare, cheltuielile de reparatie sunt suportate de constructor. Consortiul FCC Construccion si Astaldi a amanat de mai multe ori termenul de finalizare al lucrarilor, ultimul anuntat fiind luna noiembrie.

Sursa: Pro TV