Autostrada SIBIU – PITESTI ar putea fi inceputa in 2018 si terminata in 2023

Autostada care leaga Sibiu de Pitesti ar putea sa fie gata in ultima parte a anului 2023. Valoarea totala a acestea ar putea depasi 1.67 miliarde de euro, potrivit Ministerului Finantelor, citat de Agerpres.

Autostrada o sa fie finantata din Programul Operational Infrastructura Mare (POIM), iar trimestrul al treilea din 2017 este perioada estimata pentru semnarea contractului de finantare si pentru inceperea acesteia. Totodata, in prima parte a lui 2018 este asteptat sa fie semnate primele contracte de lucrari.

La inceputul lunii decembrie a anului trecut, Dan Costescu, ministrul Transporturilor, declara ca lucrarile la autostrada Pitesti – Sibiu ar putea incepe la 1 ianuarie 2017, in contextul unor viitoare licitatii care ar putea incepe in vara anului acesta.

”Din pacate nu a fost demarata din timp ca sa poata incepe acum executia. In acest moment noi am inceput procedurile pentru studiul de fezabilitate si incercam sa acceleram, sa devansam programul pe care l-am primit, sa-l aducem cat mai aproape de noi. (…) Sunt studii de fezabilitate pe capete. Ele trebuiau sa se incheie la 15 decembrie in acest an. Consultantul extern ne-a recomandat sa extindem aceasta perioada pana la urmatorul termen, pana la 15 iunie, pentru a nu grabi acest lucru pentru ca fusesera sarite din cursul firesc al lucrurilor tocmai forajele geo care se pare ca au fost problema la Orastie — Sibiu. In vara vor putea fi demarate, dupa studiul de fezabilitate, licitatiile pentru proiectare si lucrari, iar asta inseamna ca la 1 ianuarie 2017 vor putea incepe lucrarile”, spunea Costescu.

Sursa foto: tribuna