Autostrada Sibiu-Pitesti, BLOCATA in acte

AUTOSTRADA PITESTI-SIBIU continua sa ramana la stadiu de proiect. Desi Romania trebuia sa plateasca doar 15% din pretul total de 1.8 miliarde de euro, restul fiind bani europeni, din 2008 si pana astazi nu s-a construit nimic.

De la un ministru la altul si de la un premier la altul, costul AUTOSTRAZII PITESTI-SIBIU s-a schimbat, informeaza realitatea.net.  Au expirat documente, au fost introduse masuri de calcul noi, dar in realitate nu s-a construit nimic.

Citeste si: NOI STUDII DE FEZABILITATE PENTRU AUTOSTRAZILE SIBIU-PITESTI, SIBIU-FAGARAS SI CENTURA NORD A CAPITALEI

In ultimii doi ani si jumatate AUTOSTRADA SIBIU –PITESTI a fost estimata de cei care ne conduc la multe miliarde de euro, la fiecare aparitie in public suma varia de la 3 la 6 miliarde de euro.

Totusi, potrivit studiului de fezabilitate din 2008, valoarea drumului era estimata la 3.2 miliarde de euro. Insa acest studiu a expirat in 2010 si de atunci CNADNR tergiverseaza procesul.

Conform standardelor de cost ale CNADNR, A1 SIBIU – PITESTI ar costa 1,77 miliarde. Vorbim de un cost mediu de 14,54 milioane de euro pe kilometru. Mai mult, din lungimea totala de 121 km, doar 25 km de autostrada traverseaza relieful montan.

KLAUS IOHANNIS: TRONSONUL DE AUTOSTRADA DINTRE PITESTI SI SIBIU TREBUIE REALIZAT OBLIGATORIU