AUTOSTRADA SIBIU-PITESTI: Cand vor incepe lucrarile!

Lucrarile de executie a AUTOSTRAZII SIBIU – PITESTI vor incepe in luna august 2015, a declarat luni, presedintele Consiliului Judetean Valcea, Ion Cilea.

AUTOSTRADA SIBIU-PITESTI. “Pentru cunoasterea exacta a realitatilor despre soarta si viitorul AUTOSTRAZII SIBIU-VALCEA-PITESTI, am cerut conducerii CNADNR sa dea publicitatii calendarul privind implementarea proiectului respectiv. La aceasta cerere am primit raspunsul solicitat, asa incat am posibilitatea sa afirm ca procedurile preliminare pentru constructia autostrazii care va trece peste muntii Carpati pe ruta Sibiu — Valcea — Pitesti au devenit deja operationale.

Citeste si: AUTOSTRADA PITESTI – SIBIU RAMANE LA STADIUL DE PROIECT

AUTOSTRADA SIBIU-PITESTI. Astfel, in perioada 24 — 27 februarie 2014, Ministerul Transporturilor a pus la dispozitie documentele necesare pentru lansarea licitatiei in vederea elaborarii studiului de fezabilitate, iar la mai putin de o luna, respectiv in data de 21 martie, a fost publicat, si pe SEAP, si in Jurnalul Oficial al Uniunii Europene, anuntul de participare la documentatia validata de ANRMAP, urmand ca ofertele din tara si din afara ei sa fie depuse pana in luna mai 2014″, a precizat Cilea, potrivit Agerpres.

AUTOSTRADA SIBIU-PITESTI. O luna mai tarziu, mai spune Cilea, se va incheia evaluarea ofertelor si se va depune raportul de evaluare la UCVAP pentru a-si expune punctul de vedere si a aproba raportul respectiv, dupa care se va comunica ofertantilor rezultatul procedurii.

“Tot din calendarul procedurilor care mi-a fost pus la dispozitie am aflat ca elaborarea studiului de fezabilitate si finalizarea celorlalte acte normative (…) se vor realiza pe parcursul unui an, conform standardelor si normelor europene, ceea ce inseamna ca luna august 2015 va fi data cand se va organiza licitatia pentru desemnarea constructorului si, practic, vor deveni operationale lucrarile pe AUTOSTRADA SIBIU — PITESTI”, a mentionat presedintele CJ Valcea.

Tronsonul de AUTOSTRADA SIBIU — PITESTI face parte din A1 Nadlac — Bucuresti si este finantat din banii europeni. Realizarea acestui tronson a fost subiect de disputa in ultimii ani intre parlamentarii valceni si Guvern.

Sursa foto: glasul-hd.ro