AUTOSTRADA SIBIU-PITESTI va fi CONSTRUITA pana in 2020, potrivit Ministerului Transporturilor

AUTOSTRADA SIBIU-PITESTI figureaza in Master Planul General de Transport (MPGT) ca prioritate zero, astfel ca va fi CONSTRUITA in perioada de implementare a proiectelor 2014-2020, proiectul fiind evaluat la 1,6 miliarde euro, potrivit unui comunicat remis joi presei de Ministerul Transporturilor (MT).

“Autostrada are o lungime de 120 de kilometri, din care 20 de kilometri sunt in zona de munte. Proiectul este evaluat la 1,6 miliarde euro, fara TVA, iar executia lucrarilor este prevazuta in perioada 2017-2020”, se spune in comunicat.

MT precizeaza ca va intreprinde toate demersurile necesare in vederea finalizarii proiectului AUTOSTRAZII SIBIU-PITESTI pana in anul 2020, acesta fiind “prioritar pentru infrastructura rutiera din Romania, urmand sa deserveasca in conditii bune, traficul de tranzit international, de marfuri si persoane”.

Citeste si: CONTRACTUL pentru ZECE KILOMETRI din AUTOSTRADA Brasov-Oradea a fost semnat

Pana in prezent, au fost parcurse mai multe etape. Astfel, in data de 11 februarie, Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR) a desemnat castigatorul pentru contractul pentru revizuirea si actualizarea Studiului de fezabilitate pentru AUTOSTRADA SIBIU-PITESTI, acesta fiind Asocierea Spea Ingineria Europea SA Milano Italia Sucursala Bucuresti — Tecnic Consulting Engineering Romania SRL.

In urma desfasurarii procedurii de achizitie publica, a fost formulata o contestatie in data de 23 februarie la rezultatul procedurii emis de catre CNADNR. Contestatia se afla in solutionare la Consiliul National de Solutionare a Contestatiilor (CNSC).

Dupa finalizarea contractului de revizuire a Studiului de fezabilitate pentru AUTOSTRADA SIBIU-PITESTI, CNADNR SA va demara procedura de achizitie publica pentru atribuirea contractului de lucrari aferent AUTOSTRAZII SIBIU-PITESTI.

Citeste si: Corina Cretu, despre Master Planul pe Transport: Asteptam ca Romania sa depuna planul, inclusiv masuri corective legate de intreruperi

Acest contract va fi impartit pe loturi, fiecare lot avand cate un antreprenor, astfel incat demararea si executarea lucrarilor sa fie una progresiva, cu conditionarea firmelor care vor efectua lucrarile de constructie de finalizarea loturilor de autostrada pana in anul 2020.

“Autostrada Sibiu-Pitesti este unul din proiectele prioritare pentru Romania, sustinut prin Master Planul General de Transport. Stiu ca astfel de proiecte de amploare dureaza destul de mult, stiu si ca nivelul de asteptare al nostru, al tuturor, este destul de ridicat, dar am intrat pe fagasul normal care nu poate duce decat la finalizarea acestui proiect”, a declarat ministrul Transporturilor, IOAN RUS.

Sursa foto: automarket.ro