AVALANSA in ALPI: Doi MORTI, trei RANITI si cinci persoane DISPARUTE

O AVALANSA produsa miercuri in ALPII FRANCEZI s-a soldat cu cel putin DOI MORTI, TREI PERSOANE RANITE si CINCI PERSOANE DISPARUTE, anunta AFP, citand un bilant provizoriu al autoritatilor locale, implicate intr-o vasta operatiune de salvare.

Majoritatea victimelor fac parte dintr-un grup de aproximativ zece elevi din Lyon care se aflau impreuna cu un profesor pe o pista de schi inchisa din statiunea DEUX ALPES, a precizat politia din zona. Unul dintre elevi a scapat nevatamat si a anuntat autoritatile, care actioneaza cu efective sporite, trei elicoptere si caini pentru a gasi posibili supravietuitori.

Au murit un adolescent de 14 ani si un cetatean ucrainean care nu avea legatura cu grupul de copii. Cinci elevi sunt dati disparuti. Nu este exclus ca si alte persoane sa fi fost afectate de caderea de zapada.

Dupa primele ninsori importante din aceasta iarna, la inceputul anului, au fost emise avertizari in legatura cu riscul crescut de avalansa din Alpii francezi. Cu toate acestea, patru persoane si-au pierdut deja viata in avalanse in aceasta zona: doi alpinisti lituanieni, in 3 ianaurie, in Haute-Savoie, si apoi doi schiori — un spaniol si un ceh—, in 5 ianuarie, in Savoie.

Sursa foto: newsjaguar