Astra – Steaua, ora 18.30, Dolce Sport 1 si LIVE TEXT MONDO NEWS. Derby pentru titlu, episodul 2

Astra si Steaua se ciocnesc sambata de la 6 si jumatate seara pentru a doua oara in trei zile! Etapa trecuta, Steaua a batut-o pe Astra cu 3-1 pe National Arena. Derby-ul de la Giurgiu este o restanta din cadrul etapei a doua a Ligii 1.

Pentru a petrece pauza competitionala pe prima pozitie a clasamentului, Astra are trei variante: victoria, egalul si chiar o infrangere, dar nu la mai mult de doua goluri diferenta. Ultimele doua posibile rezultate nu sunt deloc incurajatoare pentru echipa lui Isaila. Si asta pentru ca Steaua mai are doua restante de disputat cu Concordia si cu “U” Cluj. In cazul unei victorii, campioana in exercitiu redevine favorita certa la pastrarea trofeului. Mai mult, daca Steaua bate la 3 goluri diferenta incheie prima parte a sezonului pe locul 1!

Dupa infrangerea de pe National Arena, scor 1-3, Isaila se teme pentru moralul elevilor sai.

“Acum Steaua are un atu moral. Sunt peste noi din punct de vedere moral, dar important este sa nu capotam, pentru ca in foarte multe momente ne-am ridicat la valoarea Stelei. S-a acumulat o oboseala si de partea noastra si de partea lor, dar sambata va fi o alta partida. Mai sunt 15 etape, orice este posibil, dar Steaua ramane favorita”, a declarat tehnicianul Astrei.

De partea cealalta, tehnicianul Stelei, Laurentiu Reghecampf este extrem de optimism inaintea partidei cu Astra. Antrenorul din Ghencea nu pune pret pe titlul de “campioana de iarna”, asa ca nu este interesat de o victorie la 3 goluri diferenta, ci de o victorie, indiferent de scor:

“Urmeaza un meci cu Giurgiu. Stim sa gestionam meciurile din trei in trei zile, acum sa vedem daca stiu si ei. Fata de ultimul meci, Astra a schimbat cinci jucatori si tot nu au facut fata Stelei. Castigarea campionatului ramane principalul nostru obiectiv. Vom aborda meciul de la Giurgiu foarte serios si nu cred ca important e golaverajul. Mai avem multe meciuri de jucat si cu siguranta, titlul nu se va decide la golaveraj”, a spus Reghe.

Steaua incearca sa se intareasca pentru retur, deja! Lucian Sanmartean este, din nou, in negocieri cu gruparea din Ghencea, conform gsp.ro! Patronul Vasluiului, Adrian Porumboiu, a dat de inteles ca, intr-adevar, mijlocasul galben-verzilor negociaza cu echipa campioana: “Stiu multe, dar nu pot spune acum. Sanmartean mai are contract cu Vaslui pana la vara. Ca sa ajunga la Steaua, cei de acolo trebuie sa faca o propunere, intai”, a declarat Porumboiu.

Astra – Steaua, echipe probabile

Astra: Coman – Matel, A.Muresan, Ben Youssef, Júnior Morais – Yahaya, Laban – Yoda, Cristescu, Budescu – Yazalde

Antrenor: Daniel Isaila

Steaua: Tatarusanu – Varela, Szukała, Gardos, Latovlevici – Bourceanu, Prepelita – Ad.Popa, Stanciu, Cr.Tanase – Piovaccari

Antrenor: Laurentiu Reghecampf

 

Arbitru:Istvan Kovacs

Tusierii: Miclos Nagy, Vasile Marinescu

Arbitru de rezerva: George Radulescu

Observator FRF: Dan Petrescu

Stadion: Marin Anastasovici – Giurgiu