BUTE vs PASCAL, ora 6:00, DigiSport 1 si LIVE TEXT MONDO NEWS

Lucian Bute il intalneste in dimineata zilei de duminica, in jurul orei 6, pe Jean Pascal, la Montreal, in celebrul Bell Center, intr-un meci care il poate readuce pe pugilistul roman in elita boxului profesionist.

Meciul dintre Lucian Bute si Jean Pascal are ca principala miza centura WBC Diamond, un trofeu onorific pus la bataie in meciuri istorice. Partida dintre pugilistul roman si canadianul Pascal, de origine haitiana, este vazuta drept una foarte echilibrata, deschisa oricarui rezultat. Ambii sportive sunt  fosti campioni mondiali, avand peste 30 de meciuri disputate fiecare in boxul profesionist. Lucian Bute are in palmares 31 de victorii, 24 prin KO, si o infrangere, in timp ce adversarul sau, Jean Pascal se poate lauda cu 28 de victorii, 17 prin KO, 2 remize si o infrangere.

Din punct de vedere financiar, cei doi au cate doua milioane de dolari asigurati in urma meciului de duminica dimineata, indiferent de rezultatul intalnirii, una pe care casele de pariuri o vad mai usor de castigat de Pascal, la fel cum prevad si 21 din cei 22 de jurnalisti care si-au spus parerea pentru site-ul specializat The Ring.

Pascal este fost campion WBC la categoria semigrea, iar Bute a detinut centura IBF la supermijlocie pentru aproape cinci ani, miza clara a acestui meci fiind pozitionarea in viitor pentru un titlu mondial, atat romanul, cat si haitianul aflandu-se intr-un process de reconstruire a carierei dup ace au suferit esecuri.

Gala de la Montreal in care va avea loc meciul dintre Bute si Jean Pascal incepe la ora 3 dimineata, duminica, cei doi urmand sa urce in ring in jurul orei 6:00. Partida va fi transmisa de DigiSport 1 si in format LIVE TEXT de MONDO NEWS.