Dinamo – Steaua, ora 21.30, Digi Sport, LIVE TEXT MONDO NEWS / Unicul Derby, episodul 129

In aceasta seara va avea loc inca un episod din UNICUL DERBY, meciul dintre Dinamo Bucuresti si Steaua Bucuresti fiind, fara nicio urma de indoiala, cel mai important duel din campionatul nostru cel de toate zilele. Cei doi granzi din Capitala se intalnesc pentru a 129-a oara, in campionat, intr-un meci in care locul in clasament, situatia financiara sau orice altceva nu conteaza.

LIVE TEXT DINAMO – STEAUA

Un lucru foarte lucru important si pentru unii si pentru ceilalti este sa isi invinga rivala traditionala cum spun unii, sau de moarte cum spun altii. Rezultatul din teren si orgoliul la nivel de suporteri sunt singurele aspecte pe care se pune mare pret in cele 90 de minute care vor incepe, de la ora 21.30, pe National Arena din Capitala. Si fiecare dintre cele doua formatii are argumentele sale in fata rivalilor. 

Dinamo se lauda cu palmaresul all-time, in campionat, unde au obtinut 45 de victorii, fata de cele 38 ale Stelei, in timp ce restul de 45 de partide s-au incheiat nedecis. La golaveraj situatia este favorabila oaspetilor de azi, ros-albastrii marcand de 174 de ori si primind 171 de goluri. Cu Dinamo in postura de gazda, alb-rosii stau foarte bine, din 64 de meciuri castigand 26, 23 fiind remize, ros-albastrii impunandu-se in 15 randuri. Insa ultimele patru intalniri din campionat au fost castigate fara drept de apel de trupa lui Laurentiu Reghecampf, la care se adauga si finala de Cupa de la Brasov, astfel ca elevii lui Gigi Multescu nu a mai triumfat in fata eternilor rivali de ceva timp, o situatie suparatoare si umilitoare pentru ultrasii “cainilor rosii”.

Si in acesta seara, situatia este dezechilibrata in conditiile in care Dinamo se afla in reconstructie, iar Steaua este campioana en-titre. Insa, in UNICUL DERBY aceste lucruri conteaza mai putin! Ceea ce este important se intampla in cele 90 de minute, pe dreptunghiul verde, oarecum, al stadionului National Arena.

Absentele din cele doua tabere sunt cele obisnuite, la fel ca si intepaturile dintre cei doi tehnicieni. La Dinamo ar putea debuta, inca din primul minut, francezul Steven Thicot, iar la Steaua, pe parcursul meciului, fostul “caine” Adrian Cristea.

Tribunele, conform ultimelor informatii, nu vor fi, din pacate, arhipline la acest episod 129 din istoria UNICULUI DERBY, motivele fiind inutil de amintit. In schimb, autoritatile au detasat peste 800 de jandarmi, 300 de politisti si 400 de stewarzi la acest meci, iar principalele artere din zona vor fi monitorizate cu 90 de camere.

DINAMO BUCURESTI – STEAUA BUCURESTI (echipe probabile):

DINAMO BUCURESTI: Balgradean – Rus, Grigore, Durimel, Fai – Thicot, Elton – Matei (c), Curtean, Filip – Thomas
Rezerve: Naumovski, Rotariu, Asanovic, Lazar, Balint, Danciulescu, Ndaw
Accidentati: Catalin Munteanu, Srdjan Luchin
Absent: Mansaly Boubacar (exclus din lot)
Suspendati: – 

STEAUA BUCURESTI: Tatarusanu – Georgievski, Szukala, Chiriches, Latovlevici – Pintilii, Bourceanu (c) – Adi  Popa, Stanciu, Tanase – Piovaccari
Rezerve: Nita, Gardos, Prepelita, Ad. Cristea, Parvulescu, Iancu, Nikolic
Accidentati: Gabi Matei, Alex Chipciu
Absent: Mihai Costea (exclus din lot)
Suspendati: – 

ARBITRU: Cristi Balaj (Baia Mare). Asistenti: Cristi Nica (Ploiesti) si Octavian Sovre (Oradea). Rezerva: Teodor Craciunescu (Ramnicu Valcea). Observator: Cornel Sorescu (Pitesti)
STADION: “National Arena” (Bucuresti)

Sursa foto: ziarulring