FC Barcelona – Real Madrid, ora 19.00, Digi Sport: El Clasico a ajuns la episodul 225

FC Barcelona si Real Madrid se intalnesc, sambata seara, in cel de-al 225-lea episod al celebrului El Clasico, un meci care a depasit de mult granitele Spaniei. Meciul dintre cei doi granzi ai Spaniei este un duel urmarit, cu sufletul la gura, de sute de milioane de microbisti de pe intreg mapamondul.

Va fi duelul cu numarul 225 intre cele doua echipe, Real avand 90 de victorii, iar Barca 87. In campionatul intern, Barcelona si Real s-au intalnit de 166 de ori, catalanii impunandu-se  de 64 de ori, madrilenii de 70 de ori, 32 de partide incheindu-se la egalitate. Cu Barcelona in postura de gazda s-a inregistrat, pana in prezent, urmatoarea linie de clasament: 83j 47 17 19 165-97. Ultimele meciuri directe au fost dominate de Real, cea care a invins-o in 3 din ultimele 5 meciuri directe pe Barca, celelalte 2 incheindu-se la egalitate. Ultima victorie a Barcelonei a fost obtinuta in Supercupa Spaniei in august 2012.

Cele doua mari vedete ale celor doua echipe, Lionel Messi si Cristiano Ronaldo, sunt la egalitate in clasamentul golgheterilor din Spania, ambii avand cate 8 reusite. Pedro (5) si Alexis Sanchez (4) sunt ceilalti jucatori care marcheaza des pentru Barca in campionat. De partea cealalta, Isco a reusit 4 goluri, in timp ce Karim Benzema are doar 2 goluri si a fost criticat pentru evolutiile din acest sezon.

Va fi primul El Clasico pentru cei doi jucatori care au ajuns la Barca si Real in aceasta vara, Neymar si Gareth Bale. La fel se intampla si in cazul celor doi tehnicieni, Carlo Ancelotti (Real) si “Tata” Martino (Barca) aflandu-se si ei la debut atunci cand vine vorba de El Clasico. Iata cum vor arata echipele probabile din aceasta seara: 

FC BARCELONA: Valdes – Alves, Mascherano, Pique, Adriano – Busquets, Iniesta, Xavi – Neymar, Messi, Alexis

REAL MADRID: Diego Lopez – Carvajal, Sergio Ramos, Pepe, Marcelo – Modric, Khedira – Bale, Isco, Cristiano Ronaldo – Benzema

STADION: “Camp Nou” (Barcelona)

ARBITRU: Undiano Mallenco

Sursa foto: paqoo.com