EURO 2016: ROMANIA-INSULELE FEROE, 19.00, TVR 1: Atentie la PESCARI

Partida dintre ROMANIA si INSULELE FEROE se va disputa, duminica seara, pe arena “ILIE OANA” din Ploiesti cu incepere de la ora 19.00. Tricolorii sunt decisi sa mai faca un pas catre turneul final al Europenelor care va avea loc in vara lui 2016 in Hexagon.

ROMANIA – INSULELE FEROE va fi un meci in care e de asteptat ca “tricolorii” sa atace inca din primul minut, iar “landsliðið” sa se apere, in incercarea de a limita cat mai mult posibil proportiile scorului.

Cu toate acestea, pescarii feroezi nu mai sunt o prada usoara asa cum se intampla in anii ’90, noua dintre componentii lotului antrenat de selectionerul danez LARS OLSEN avand statut de profesionisti in tari ca Scotia, Danemarca si Norvegia. Astfel, ROMANIA nu trebuie sa-i subestimeze pe insularii nordici, care au reusit o surpriza in ultima etapa a GRUPEI F, castigand in deplasare cu GRECIA.

CITESTE SI: ROMANIA-INSULELE FEROE: FRF a anuntat CINE va ARBITRA meciul din preliminariile EURO 2016 

Selectionerul ANGHEL IORDANESCU nu ii poate folosi pe Ciprian Tatarusanu, Cristian Sapunaru, Srdjan Luchin, Gabriel Tamas, Eric Bicfalvi, Alexandru Chipciu, Bogdan Stancu si Ciprian Marica (Konyaspor), care sunt accidentati. Ceva probleme medicale au si Dragos Grigore, Gabriel Torje si Andrei Prepelita. In schimb, Razvan Rat, care era incert, a fost recuperat, urmand a fi titular in disputa cu feroezii.

ROMANIA are dupa 4 meciuri disputate 3 victorii si un egal, in timp ce INSULELE FEROE a o victorie si 3 infrangeri. Pana acum cele doua tari s-au mai intalnit de 4 ori, de fiecare data in preliminariile CM, romanii avand 4 victorii si un golaveraj de 15 la 1. Chiar daca vor lipsi cativa jucatori importanti, “tricolorii” sunt favoriti si, incurajati de 15.000 de suporteri, in marea lor majoritate sustinatori ai Petrolului, probabil vor castiga jocul fara probleme.

Numerele de pe tricouri ale “tricolorilor”: 1 Costel Pantilimon, 2 Paul Papp, 3 Razvan Rat, 4 Cosmin Moti, 5 Florin Gardos, 6 Vlad Chiriches, 7 Dan Nistor, 8 Mihai Pintilii, 9 Raul Rusescu, 10 Cristian Tanase, 11 Gabriel Torje, 12 Cristian Balgradean, 13 Claudiu Keserü, 14 Cristi Manea, 15 László Sepsi, 16 Claudiu Bumba, 17 Lucian Sanmartean, 18 Andrei Prepelita, 19 Florin Andone, 20 Alexandru Maxim, 21 Dragos Grigore, 22 Adrian Popa, 23 Silviu Lung jr.

ANGHEL IORDANESCU (selectioner): “Echipa nationala de fotbal a ROMANIEI conduce in grupa noastra. Dupa meciul de duminica, scopul nostru este sa ne consolidam pozitia de lider in grupa. Meciul cu INSULELE FEROE nu este o formalitate. Trebuie sa ne concentram mult. Sa nu uitam ca adversarul are in lot 11 fotbalisti care joaca la cluburi din alte campionate decat cel intern. O victorie cu INSULELE FEROE nu asigura calificarea la turneul final. Nu uitati ca atunci s-a scris ca jucam cu o echipa alcatuita din bucatari si ospatari. Acum avem un adversar ce reuneste 9 jucatori care sunt la cluburi din Danemarca, unul din Scotia si unul din Norvegia”.

LARS OLSEN (selectioner): “Dupa parerea mea, ROMANIA este cea mai buna echipa din aceasta grupa. Vom incerca sa jucam la fel ca in Grecia si speram sa scoatem acelasi rezultat. Cel mai dificil adversar este Sanmartean. Este foarte creativ la mijlocul terenului, bineinteles, fundasii laterali, fundasul dreapta, Papp si fundasul stanga, Rat, sunt foarte ofensivi”.

CITESTE SI: ROMANIA-INSULELE FEROE: Selectionerul IORDANESCU a anuntat lotul TRICOLOR 

In clasamentul FIFA, echipa nationala a ROMANIEI se afla pe locul 14 cu 1081 puncte, in timp ce INSULELE FEROE ocupa pozitia a 105-a, cu 317 puncte. 

ROMANIA – INSULELE FEROE (echipe probabile):

ROMANIA: Pantilimon – Papp, Gardos, Chiriches, Rat – Pintilii, Nistor – Maxim, Bumba (Sanmartean), Cr. Tanase –Keserü. SELECTIONER: ANGHEL IORDANESCU.
Accidentati: Tatarusanu, Sapunaru, Luchin, Tamas, Bicfalvi, Chipciu, Marica, B. Stancu.
Suspendati: –

INSULELE FEROE: G. Nielsen – Næs, Gregersen, Nattestad, Davidsen – Vatnhamar, Sørensen, Justinussen – B. Olsen, A. Hansen – Edmundsson. SELECTIONER: LARS OLSEN.
Accidentati: –
Suspendati: –
Absent: Benjaminsen (capitanul insularilor nu s-a putut invoi de la serviciu).

STADION: “ILIE OANA” (Poiesti)
ARBITRI: Artur Dias – ASISTENTI: Bertino Miranda, Rui Tavares. ADITIONALI: Manuel De Sousa, Hugo Miguel. REZERVA:  Alvaro Mesquita (toti din Portugalia).

CLASAMENT GR. F     M  V  E  I  GM GP  P
1. ROMANIA                    4  3  1  0   6-1   10
2. Irlanda de Nord             4  3  0  1   6-3    9
3. Ungaria                           4  2  1  1   4-3    7
4. Finlanda                          4  1  1  2   4-5    4
5. INSULELE FEROE  4  1  0  3   2-6    3
6. Grecia                               4  0  1  3   1-5    1

Sursa foto: sport.ro