CM de handbal Serbia 2013: ROMANIA – POLONIA, ora 21:15, Dolce Sport si LIVE SCORE MONDO NEWS

Nationala de handbal feminin a Romaniei intalneste astazi, de la ora 21:15, reprezentativa Poloniei (locul 3 in grupa C), in optimile de finala ale Campionatului Mondial din Serbia.

Dupa patru victorii si o infrangere in grupa D, fetele lui Gheorghe Tadici s-au clasat pe locul doi, in urma Germaniei, dar in fata Ungariei, si vor juca in optimile de finala ale Campionatului Mondial din Serbia cu Polonia, care a terminat pe trei in grupa C. Meciul se va juca la Novi Sad, in aceiasi sala in care nationala de handbal feminin a Romaniei a disputat si partidele din faza grupelor.

Natioana feminina de handbal a Poloniei a lipsit de la ultimele doua editii ale Campionatului Mondia, in 2009 si 2011, dar s-a calificat surprinzator la cea de anul acesta, furnizand o mare surpriza prin eliminarea in play-off a nationalei Suediei cu o dubla victorie, 26-23 si 32-31. 

Ultima partida jucata intre Romania si Polonia dateaza din 2007, de la Campionatul Mondial din Franta, „tricolorele”, pregatite pe atunci tot de Gheorghe Tadici, invingand cu 38-33.

“Ne-am indeplinit primul obiectiv, urmeaza al doilea: calificarea in sferturile Campionatului Mondial.Suntem foarte multumiti. Experienta se imbina cu tineretea foarte bine. Ne dorim sa trecem si de Polonia in optimi, acum competitia este KO, eliminatorie. Sper ca ne putem mobiliza cu polonezele si sa trecem mai departe, iar în sferturi, cu Franta, sa reusim ce putem mai bine”, a declarat antrenorul nationalei de handbal feminin, Gheorghe Tadici.

Sursa foto: prosport.ro