AVANCRONICA ROMANIA – TURCIA / Victoria ne duce la barajul pentru Campionatul Mondial din 2014

Echipa nationala a Romaniei disputa astazi, la ora 21:00, cea de-a opta partida din preliminariile CM de fotbal din 2014 in compania reprezentativei similare a Turciei, victoria ducandu-ne in proportie de 99% la barajul pentru Mondialul din Brazilia.

Entuziasmul partidei excelente facute de Romania in fata Ungariei, meci castigat cu 3-0 de tricolorii pregatiti de Victor Piturca, trebuie uitat astazi, iar concentrarea trebuie sa fie maxima la jocul contra Turciei. Romania intalneste Turcia de la ora 21 din postura de ocupanta a locului secund in grupa D a preliminariilor pentru CM 2014 din Brazilia, pozitie pe care trebuie sa ne-o pastram pana la finalul grupei pentru a ne califica la barajul ce ne poate duce la Mondial.

Tricolorii mai au de disptat trei meciuri, cu Turcia, Andorra si Estonia, maximul de puncte obtinut urmand sa ne asigure pozitia secunda in grupa, fara sa depindem de jocul rezultatelor.

In urma cu 333 de zile, la Istanbul, tricolorii pregatiti de Victor Piturca reuseau sa-i invinga pe turci cu 1-0, printr-un gol marcat de Grozav. Astazi, Romania trebuie sa o bata din nou pe Turcia, chiar daca pe banca reprezentativei semilunei a revenit, cu o victorie cu 5-0 in fata Andorrei, Fatih Terim.

Acesta a declarat ieri, intr-o conferinta de presa, ca echipa sa cauta o minune in partida cu Romania din preliminariile Cupei Mondiale din 2014, spunand ca are probleme serioase de efectiv, 7-8 dintre jucatori fiind raciti, iar despre altii presa a scris ca sunt accidentati.
“Cautam o minune. Cu totii stim ce se va intampla daca vom fi invinsi sau daca va fi un meci egal. Le-am spus jucatorilor mei sa nu le fie frica de greseli si de infrangere pentru ca nu avem ce pierde”, a declarat Terim, constient fiind ca aceasta este ultima sansa a Turciei de a ramane in lupta pentru locul doi in grupa. “Am 7-8 jucatori raciti, dar toata echipa este motivata, toti au iesit la antrenament fara a fi intrebati”,s-a referit tehnicianul turc cu privire la problemele de lot pe care le are. Aceasta poate sa fie insa o strategie a turcilor, prin care sa incerce sa dejoace planurile tactice ale lui Victor Piturca, iar la ora jocului sa fie aliniat cel mai bun 11 posibil, inclusiv jucatorii despre care s-a scris ca sunt accidentati, Burak Yilmaz, Mustafa Pektemek, Umut Bulut sau Nuri Sahin.

In ceea ce priveste selectionta Romaniei, Victor Piturca nu va putea conta la acest meci pe Alexandru Bourceanu, milocasul de la Steaua fiind suspendat din cauza cumului de cartonase galbene. Astfel, locul lui Bourceanu in primul 11 urmeaza sa fie luat de Hoban, care va face cuplu de mijlocasi defensivi cu Pintilii.

Tricolorii au toate motivele sa fie motivati la acest joc, dupa victoria cu Ungaria primind 250.000 de euro bonus din partea lui Mircea Sandu, seful Federatiei anuntand ca o eventuala calificare la barajul pentru Campionatul Mondial va fi rasplatita cu acelasi bonus.

Din pacate insa pentru nationala Romaniei tribunele Arenei Nationale nu se vor umple precum la meciul cu Ungaria, la care au asistat peste 40.000 de spectatori, asistenta urmand sa fie cifrata in jurul a 30.000 de oameni.

 

ROMANIA – TURCIA, preliminariile CM 2014 – Grupa D
Ora: 21:00
Live: Antena 1 si LIVETEXT MondoNews
Stadion: “National Arena”
Arbitru: Svein Oddvar Moen (Norvegia)
Asistenti: Kim Haglund, Frank Andas (Norvegia)

Echipe probabile:
Romania: Tatarusanu – Matel, D.Goian, Chiriches, Rat – Hoban, Pintilii – Torje, Maxim, B.Stancu – Marica
Antrenor: Victor Piturca
Turcia: Volkan – Gokhan Gonul, Semih, Omer, Caner – Gokhan Tore, Mehmet Topal, Selcuk, Arda – Burak Tilmaz, Umut Bulut.
Antrenor: Fatih Terim.

Clasament Grupa D
1. Olanda 7 6 1 0 22-4 19p
2. Romania 7 4 1 2 13-10 13p
3. Ungaria 7 3 2 2 13-11 11p
4. Turcia 7 3 1 3 12-7 10p
5. Estonia 7 2 1 4 5-11 7p
6. Andorra 7 0 0 7 0-22 0p

Sursa foto: ziare.com