LIVE TEXT: CM 2014: SPANIA – OLANDA 1-5 (1-1) / UMILINTA, numele tau este SPANIA!

Min.90. Rizzoli pune capat UMILITOAREI CORECTII pe care Olanda i-a administrat-o Spaniei! Van Persie si compania si-au luat o REVANSA perfect meritata dupa infrangerea de acum patru ani de la Johannesburg!

Min.88: Sneijder aluneca in careul advers, apoi Spania initiaza un contraatac rapid insa Torres este deposedat din fata portii goale de Blind!

Pe fata lui Michel Platini, presedintele UEFA, se citeste compasiunea fata de Spania! Oficialul se afla in tribunele arenei din Salvador!

Min.86: Dubla ocazie pentru Olanda! Wijnaldum si Robben sunt blocati de Iker Casillas cu doua parade de senzatie, insa Taurul spaniol este trimis in tarana de Portocala Mecanica!

Meciul este urmarit din tribune de 48.173 de spectatori!

Min.80: GOOOOOOOLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLL OLANDA! Robben isi trece si el in cont dubla! O noua demonstratie de maiestrie a lui Arjen Robben care isi umileste adversarii, se joaca cu Casillas si inscrie din nou! Ce meci ! Portocala Mecanica a reinviat!

Min.79: Schimbare la Olanda: Iese eroul Van Persie si intra Lens. Cei doin antrenori si-au epuizat toate schimbarile!

Min.78: Cesc Fabregas, noul jucator al lui Chelsea Londra, intra pe teren in locul lui David Silva. 

Min.76: Schimbare la Olanda: Iese De Vrij si intra Veltman

VAN PERSIE reuseste dubla si isi securizeaza pozitai de golgheter all-time al Olandei cu 45 de goluri (inclusiv cele din acaesta seara).

Min.72: Van Persie profita de o preluare jenanta a lui Iker Cassilas, ii fura balonul si inscrie pentru 4-1! Umilinta totala pentru campioana mondiala Spania.

Min.70: Torres surprins in pozitie de ofsaid.

Min.69: Ocazie Van Persie, Casillas scoate in extremis cu piciorul! Casillas a vazut intre timp si un cartonas galben pentru protestele de la golul trei al Olandei.

Min.66: Spania are un gol anulat dupa ce David silva a introdus mingea in poarta Olandei insa dintr-o pozitie clara de ofsaid.

Fundasul de la Feyenoord Rotterdam, De Vrij, a marcat primul gol pentru nationala Olandei la selectie cu numarul 13!  

Min.65: Van Persie vede un cartonas galben! O intrare urata a atacantului asupra lui Pedro

Min.64: Pique comite hent. Lovitura libera Olanda si este GOOOOOOOOOOOOOLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLL! 3-1! De Vrij inscrie.

Min.62: Schimbare la Olanda: Iese De Guzman si intra Wijnaldum. Dubla Schimbare si la Spania: Ies Diego Costa si Xabi Alonso si intra Torres si Pedro. Costa este huiduit la scena deschisa de suporterii brazilieni si olandezi la un loc.

Min.60: Atac in trei al Olandei, finalizarea ii apartine lui Van Persie, insa golgheterul all-time al Olandei trimite mingea in transversala!!!!

Min.55: Cornerul executat de Xavi nu aduce nimic nou pe tabela.

Min.54: Gest de curtea scolii al lui Diego Costa care ii da un cap in gura lui Martins Indi, insa Rizzoli nu ii da nici macar cartonas galben golgheterului golan din atacul Spaniei.

Min.53: Robben inscrie pentru Olanda si Portocala intoarce rezultatul la numai cateva minute dupa pauza! Robben a ridiculizat doi fundasi adversi si a marcat in poarta Spaniei! Robben este cel de-al doilea olandez care inscrie la trei turnee finale.

Min.49: Iniesta il incearca cu un sut de la distanta pe Cillesen insa portarul de 25 de ani de la Ajax reuseste sa retina in doi timpi.

Partida de la Salvador s-a reluat. Olandezii au avut prima minge.

Statistica dupa prima repriza: SPANIA – OLANDA: Posesie 60% – 40%; Atacuri periculoase 17 -8; Total suturi 4-3; Suturi pe poarta 2-3; Pase complete: 290 – 139.

Nicola Rizzoli pune capat primelor 45 de minute foarte interesante si incheiate la egalitate de Spania si Olanda.

Min.44: Robin Van Persie egaleaza!!!!!!! Gooooollllll Olanda. Centrare de mare efect a lui Blind, cuplul de fundasi centrali spanioli dorm pe ei, Casillas iese gresit si Van Persie, golgheterul all-time al Olandei (44 de goluri inclusiv cel din seara aceasta) inscrie spectaculos cu capul restabilind egalitatea pe tabela de marcaj atunci cand toata lumea astepta pauza. Van Persie este singurul olandez care inscrie la trei turnee finale!

Min.43: “Chinezul” David Silva rateaza o ocazie INCREDIBILA! Cillesen blocheaza extraordinar scarita mijlocasului spaniol!!!

Min.41: Diego Costa este oprit dintr-o faza in care atacantul se afla in spatele fundasilor adversi.

Min.37: Robben este surprins si el in pozitie de ofsaid.

Statistica: Pase complete 208 Spania -112 Olanda dupa 35 de minute.

Min.36: De Guzman traieste periculos. Rizolli il iarta pe olandez de un nou cartonas galben care ar fi atras dupa sine pe cel rosu si eliminarea.

Min.35: Robin Van Persie este surprins, pentru a doua oara in acest meci, in pozitie afara din joc.

Dupa 30 de minute raportul posesiei balonului este 63% – 37% in favoarea Spaniei!

Min.32: “Faraonul” Sergio Ramos lufteaza in propriul careu insa olandezii nu pot profita de aceasta eroare a galacticului.

Min.27: Diego Costa obine un penalty pentru Spania dupa ce De Vrij l-a faultat in careu. GOOOOOOLLLLLL Spania! Veteranul Xabi Alonso transforma si campioana mondiala in exercitiu deschide scorul!!

Min. 26: De Guzman vede primul cartonas galben al acestei partide.

Min.23: Spaniolii irosesc o lovitura de la coltul terenului.

Min.19: David Silva este blocat in momentul in care se pregatea sa suteze din marginea careului.

Min.15: De Jong este iertat de centralul italian dupa ce mijlocasul olandez il faultase pe Busquets. La faza imediat urmatoare Sneijder il faulteaza si el tot pe Busquets insa Rizzoli se multumeste, in ambele cazuri, doar cu avertismente verbale.

Min.13: Ron Vlaar l-a deposedat excelent pe Diego Costa, atacantul brazilian naturalizat de Spania fiind supus unei presiuni fantastice de publicul local care nu iarta si nu uita ca a renuntat la Brazilia in favoarea ibericilor!

Min.10: Replica spaniolilor este una destul de slaba. Sutul lui Iniesta, eroul de acum patru ani, se duce peste poarta aparata de Cillessen.

Min.8: Sneijder scapat singur spre poarta ibericilor nu il poate invinge pe Iker Casillas!!!! Greseala defensiva incredibila a spaniolilor, lansare foarte buna a lui Robben, insa jucatorul lui Galatasaray, Sneijder, trage pe directia lui Casillas. 

Min.3: Cele doua campioane europene se tatoneaza reciproc.

Spania va avea lovitura de start a partidei. A inceput!

Reeditarea finalei de la Campionatul Mondial din Africa de Sud este la numai cateva zeci de scunde de start.

UPDATE ORA 21:25ECHIPELE DE START

SPANIA: Casillas – Azpilicueta, Pique, S. Ramos, J. Alba – Xavi, Busquets, X. Alonso – D. Silva, D. Costa, Iniesta. Antrenor: Vicente del Bosque
OLANDA: Cillessen – Janmaat, Vlaar, De Vrij, M. Indi, Blind – De Guzman, De Jong, Sneijder – Robben, Van Persie. Antrenor: Louis Van Gaal

CM BRAZILIA 2014. SPANIA si OLANDA, intr-o reeditare a finalei mondiale din urma cu patru ani, vor juca primul meci din GRUPA B al Cupei Mondiale din BRAZILIA, vineri, de la ora 22:00 (ora Romaniei), la Salvador.

CM BRAZILIA 2014. Este pentru prima oara cand finalistele editiei precedente se intalnesc in primul tur al turneului urmator. Cele doua formatii s-au intalnit de zece ori pana acum, ibericii au castigat cinci partide, iar batavii patru, singurul meci egal inregistrandu-se intr-un meci amical disputat la Barcelona, in 1987 (1-1). Ultima confruntare a fost castigata de “La Roja”, in data de 11 iulie 2010, la Johannesburg, cu 1-0, dupa prelungiri, in finala Cupei Mondiale (gol Andres Iniesta).

Citeste si: SPANIA – OLANDA, CM 2014 – COTE PARIURI

CM BRAZILIA 2014. Portarul SPANIEI, Iker Casillas, mai are nevoie de trei meciuri fara gol primit la CM pentru a dobori recordul de zece partide fara gol incasat detinut la egalitate de englezul Peter Shilton si francezul Fabien Barthez. Casillas nu a mai luat gol de 433 de minute, iar daca va rezista si in fata OLANDEI ar depasi recordul de invincibilitate al italianului Walter Zenga, de 517 minute, in 1990. De remarcat faptul ca Wesley Sneider va bifa cu acest prilej a 100-a selectie in nationala.

CM BRAZILIA 2014. Daca Vicente Del Bosque, selectionerul SPANIEI, nu i-a putut convoca pe portarul Valdes (Barcelona) si pe Thiago Alcantara (Bayern), ambii accidentati, absentele “portocalei mecanice” fiind mai importante, rand pe rand au declarat forfait din motive medicale Kevin Strootman, Rafael van der Vaart si Gregory van der Wiel.

Citeste si: CM BRAZILIA 2014: INCREDIBIL ! ROMANIA, PREZENTA LA TURNEUL FINAL DIN BRAZILIA / FOTO IN ARTICOL 

ECHIPELE PROBABILE:

SPANIA: 1. Iker Casillas – 22. Cesar Azpilicueta, 15. Sergio Ramos, 3. Gerard Pique, 18. Jordi Alba – 14. Xabi Alonso, 16. Sergio Busquets; 21. David Silva, 8. Xavi, 6. Andres Iniesta – 19. Diego Costa. Selectioner: Vicent Del Bosque.

OLANDA: 1. Jasper Cillessen – 7. Daryl Janmaat, 3. Stefan de Vrij, 2. Ron Vlaar, 4. Bruno Martins Indi, 5. Daley Blind – 6. Nigel de Jong, 8. Jonathan de Guzman – 10. Wesley Sneijder – 9. Robin van Persie, 11. Arjen Robben.Selectioner: Louis van Gaal.

STADION: “FONTE NOVA” (Salvador, capacitate totala 52.048 locuri)

ARBITRI: Nicola Rizzoli (foto) – Renato Faveran si Andrea Stefani (toti din Italia). Rezerva: Svein Oddvar Moen (Norvegia) 

Sursa foto: fifa.com