STEAUA – DINAMO: Episodul cu numarul 130 al derbyului Romaniei, ora 21:00, DigiSport1 si LIVE TEXT MONDO NEWS

Steaua si Dinamo se intalnesc astazi in cel de-al 130-lea episod al Unicului Derby al Romaniei, partida care, indiferent de pozitiile in clasament da nastere unor rivalitati greu de imaginat.

Derbyul Romaniei, Steaua-Dinamo, pune in scena astazi partida cu numarul 130 in Liga I, partida care se disputa in Ghencea urmand sa se bucure de o asistenta de aproximativ 25.000 de spectatori. Partida dintre Steaua si Dinamo, singurele echipe din Romania care nu au retrogradat niciodata din primul esalon, este considerata de lumea sportului cea mai dezechilibrata din istorie, date fiind coordonatele de la care se pleaca in acest meci.

Citeste si: STEAUA – DINAMO: Fanii Stelei si-au incurajat favoritii inaintea derbyului. GALERIE FOTO 

Steaua este campioana Romaniei, liderul la zi al Ligii I, in timp ce Dinamo traverseaza o perioada nefasta, fara rezultate notabile, aflandu-se in reconstructie. In privinta celor doua loturi, Laurentiu Reghecampf nu are probleme, in timp ce Flavius Stoican, antrenorul oaspetilor, nu poate conta pe serviciile lui Fai si Durimel.

In cele 129 de derbyuri disputate pana acum intre Steaua si Dinamo, alb-rosii au obtinut un numar de 45 de victorii, fata de 39 ale Stelei, in timp ce 45 de partide s-au incheiat la egalitate. Golaverajul este insa favorabil Stelei, 176-172. Din cele 64 de partide in care Steaua a fost gazda, ”ros-albastrii” au castigat 23, 22 s-au incheiat la egalitate, iar Dinamo a obtinut victoria in 19 partide. Primul meci dintre cele doua formatii s-a jucat pe 21 noiembrie 1948, cand Dinamo invingea pe CSCA in deplasare cu scorul de 1-0. Steaua (CCA) a castigat abia in al cincilea meci cu Dinamo, pe 6 mai 1951, cu 2-1, pe teren propriu.

Steaua s-a impus in ultimele sase meciuri directe cu Dinamo: 3-1 (deplasare) si 3-1 (acasa) in sezonul 2011-2012, 3-1 (acasa) si 2-0 (deplasare) in stagiunea 2012-2013, 2-1 (deplasare) in acest sezon, la care se adauga victoria din finala Cupei Romaniei 2011 (2-1, la Brasov). In editia 2010-2011, Dinamo a castigat ambele meciuri, 2-1 (acasa) si 1-0 (deplasare).

STEAUA – DINAMO, ORA 21:00, LIVE TEXT MONDO NEWS

Echipe probabile

Steaua: Tatarusanu – Varela, Szukała, Gardos, Latovlevici – Pintilii, Sanmartean – Ad. Popa, Stanciu, Tanase – Chipciu
Antrenor: Laurentiu Reghecampf
Accidentati: Cojocaru, L. Filip
Suspendati: –

Dinamo: Balgradean – Rus, Thicot, D.Grigore, S.Filip
Boubacar, Elton – C. Matei, I. Serban, D. Rotariu – Tucudean
Antrenor: Flavius Stoican
Accidentati: C.Fai, Durimel
Suspendati: –

CCA l-a desemnat pe Alexandru Tudor sa arbitreze derby-ul dintre Steaua si Dinamo. Pentru “central” acesta va fi cel de-al saptelea Derby de Romania pe care il va conduce de-a lungul carierei. Acesta va fi ajutat de asistentii Aurel Onita si Vasile Marinescu, dar si de aditionalii Marcel Barsan si Florin Miron, fiind primul derby din istorie condus de 5 arbitri.

Sursa foto: timetv.ro