STEAUA – FC NURNBERG, ora 19:00, Digi Sport 1 si LIVE TEXT MONDO NEWS / Keseru debuteaza astazi pentru campioana Romaniei

Steaua Bucuresti va disputa astazi primul meci amical al acestei pauze de iarna, campionii Romaniei urmand sa intalneasca cu incepere de la ora 19:00, la Marbella, FC Nurnberg.

Steaua Bucuresti, campioana Romaniei, incepe astazi seria partidelor amicale din aceata pauza de iarna in care pregateste partea secunda a Ligii I si castigarea titlului cu numarul 25. Formatia ros-albastra o va intalni in prima disputa amicala a turneului intreprins in Spania, la Marbella, pe FC Nurnberg, singura echipa fara victorie din Bundesliga. Nemtii ocupa locul 17 in clasamentul din prima liga a Germaniei dupa 17 etape, avand 11 puncte obtinute in urma a 11 remize, si sase infrangeri. Golaverajul celor de la Nurnberg in Bundesliga este unul negativ, 17-33.

FC Nurnberg este o fosta adversara a Rapidului in Cupa UEFA, in anul 2007, fiind o echipa de traditie in Germania, considerata una dintre marile rivale ale lui Bayern. In ciuda pozitie in clasament, FC Nurnberg este o echipa care pierde greu bavarezii inregistrand chiar cateva rezultate surpriza, precum egalurile cu Schalke, fosta adversara a Stelei in Liga Campionilor, si Borussia Dortmund.

Steaua a efectuat luni dimineata prima sedinta de pregatire din Spania, antrenorul Laurentiu Reghecampf adunandu-i pe elevii sai pe terenul de la Estepona, unde acestia au participat la un antrenament axat pe latura fizica. Sedinta de pregatire de dimineata a inceput in jurul orei locale 11:00 si a durat aproximativ 90 de minute. Campionii Romaniei au mai avut ieri un antrenament, la ora 17:00.

Stelistii au ocazia sa il vada astazi la lucru pentru prima data in tricoul campioanei pe Claudiu Keseru, atacantul in care Reghecampf spera sa gaseasca un urmas pentru Raul Rusescu si un om debaza in vederea castigarii titlului cu numarul 25. Laurentiu Reghecampf are trei variante pentru a-l introduce pe Keseru in echipa: atacant in locul lui Piovaccari, atacant langa Piovaccari sau al doilea varf, intr-un sistem 4-2-3-1, in spatele lui Piovaccari. Practic, in functie de randamentul dat de Keseru intr-una din aceste pozitii in partidele amicale din aceasta iarna se va stabili si sistemul de joc pe care Steaua se va baza in noul sezon.

STEAUA – FC NURNBERG, ora 19:00, DigiSport 1 si LIVE TEXT MONDO NEWS
Steaua: Tatarusanu – Georgievski, Szukala, Gardos, Latovlevici – Bourceanu, Pintilii – Chipciu, Keseru, Tanase – Piovaccari
FC Nurnberg: Schafer – Chandler, Nilsson, Pinola, Plattenhardt – Hasebe, Frantz – Drnic, Kiyotake, Hlousek – Ginczek
Stadion Marbella

Steaua va mai disputa in primul cantonament al ierii inca patru partide de verificare, dupa urmatorul program:
16 ianuarie – ora 18:00 (ora Spaniei) – FC STEAUA – Werder Bremen – Stadionul Algeciras
18 ianuarie – ora 18:00 (ora Spaniei) – FC STEAUA – FC Luzern – Stadionul San Pedro
20 ianuarie – ora 18:00 (ora Spaniei) – FC STEAUA – FC Union Berlin – Stadionul Marbella
22 ianuarie – ora 18:00 (ora Spaniei) – FC STEAUA – FC Baku – Stadionul Marbella

Dupa revenirea din Spania, stelistii vor avea doua zile de pauza, urmand ca pe 26 ianuarie sa revina in Spania, unde vor fi cantonati pana pe 6 februarie.

Sursa foto: gsp-sport.ro