Steaua – Legia, ora 21.45, Dolce Sport, Digi Sport, LIVE TEXT MONDO NEWS / Duelul “militarilor” din play-off

Steaua Bucuresti si Legia Varsovia se vor intalni, in aceasta seara, in mansa tur a play-off-ului Ligii Campionilor pe stadionul National Arena din Capitala. Ambele formatii forteaza calificarea in grupele celei mai importante competitii intercluburi din lume, atat Steaua cat si Legia fiind campioanele en-titre din Romania si Polonia.

Steaua Bucuresti si Legia Varsovia, cele doua foste echipe ale Armatelor din Romania si Polonia, isi impart “foamea” unei asteptari indelungate pentru o noua calificare in grupele Ligii Campionilor, ros-albastrii obtinand ultima oara accesul in aceasta faza in urma cu cinci ani, in sezonul 2008-2009. De cealalta parte, Legia nu a mai simtit aerul tare al Ligii de acum 17 ani, din sezonul 1995-1996. 

Steaua ar obtine pentru a 7-a oara calificarea in grupele Ligii Campionilor, in timp ce Legia s-ar califica pentru a doua oara. Lesii au mai intalnit echipe romanesti in cupele europene, UTA Arad si Rapid Bucuresti (de doua ori) avand, in doua randuri, castig de cauza, iar cu ros-albastrii au dat piept intr-o partida amicala incheiata cu victoria romanilor, scor 2-1 (vezi video 3).

Ros-albastrii au mai intalnit, in Liga Campionilor, doua echipe poloneze, Widzew Lodz (in grupe, sezonul 96/97: 1-0 (video 1) si 0-2) si Zaglebie Lubin (in preliminarii, sezonul 07/08: 1-0 (video 2) si 2-1) avand o linie de clasament favorabila, cu trei victorii si o infrangere.

Tehnicianul Jan Urban a ridicat-o in slavi pe Steaua, inca din momentul imediat urmator tragerii la sorti, insa la conferinta oficiala de ieri a avertizat ca el si elevii sai isi doresc sa obtina la Bucuresti un rezultat care sa le asigure, pe cat posibil, un retur linistit in Polonia.

In schimb, Laurentiu Reghecampf si-a avertizat jucatorii sa nu se lase amagiti de declaratiile polonezilor, dubla cu Legia trebuind tratata cu foarte mare atentie. In plus, tehnicianul ros-albastrilor se confrunta cu multe absente, Chipciu, Matei, Nikolic si Cojocaru fiind accidentati, in timp ce Tatu este incert. Legia Varsovia nu va putea miza pe Astiz si Berezynski, ambii accidentati.

Suprafata de joc de pe National Arena se prezinta in conditii execrabile, in schimb sunt mari sanse ca partida dintre cele doua campioane sa se dispute cu casa inchisa, in aceasta dimineata urmand sa fie scoase la vanzare ultimele doua mii de bilete disponibile. Polonezii vor fi sustinuti de aproximativ 2000 de suporteri.  

STEAUA BUCURESTI – LEGIA VARSOVIA (mansa tur play-off Liga Campionilor) echipe probabile:

STEAUA BUCURESTI: Tatarusanu – Georgievski, Chiriches, Szukala, Latovlevici – Pintilii, Bourceanu (c) – Adi Popa, Nicusor Stanciu, Tanase – Piovaccari. Antrenor: Laurentiu Reghecampf

LEGIA VARSOVIA: Kuciak  – Bereszynski , Dossa Junior, Jodlowiec, Wawrzyniak – Ojamaa, Vrdoljak , Furman, Kosecki  – Dvalisvili – Saganowski. Antrenor: Jan Urban 

ARBITRU: Nicola Rizzoli. Asistenti: Andrea Stefani si Renato Faverani. Asistenti aditionali: Antonio Damato si Domenico Celi. Rezerva: Riccardo Di Fiore (toti din Italia). Delegat UEFA: Campbell Ogilvie (Scotia). Observator UEFA pentru arbitri: Patrick Kelly (Irlanda)
STADION: “National Arena” (Bucuresti)
STATISTICA comparativa in actuala editie a Ligii Campionilor:

                     STEAUA             v            LEGIA

Vardar Skopje (3-0, 2-1)                         The New Saints FC (3-1, 1-0)
Dinamo Tbilisi (2-0, 1-1)                          Molde FK (1-1, 0-0)

Goluri:               8 / 2                                5 / 2
Suturi pe poarta: 39                                  15
Cornere:          42                                     36
Faulturi comise: 67                                    52
Cartonase galbene: 12                               7

Sursa foto si video: facebook, youtube