SURPRIZA in GHENCEA! RAPID invinge STEAUA, scor 1-0

STEAUA-RAPID, 0-1 (repriza a doua), LIVE TEXT MONDO NEWS / Gecov deschide scorul

Surpriza uriasa in Ghencea. Rapid Bucuresti a invins echipa Steaua Bucuresti, duminica seara, scor 1-0, in primul mare derbi din 2015 al Ligii I, in etapa cu numarul 18, stagiunea 2014/2015. Unicul gol al intalnirii a fost marcat de cehul Gecov in minutul 59.

Prima parte a meciului Steaua – Rapid a avut putine ocazii de gol, cea mai mare sansa i-a apartinut Stelei, care a reluat cu capul in bara prin Paul Papp. Surpriza uriasa a venit in partea secunda, cand cehul Gecov a reusit sa inscrie in minutul 59. Gecov a scapat singur cu Cojocaru si nu a pierdut ocazia de a marca.

Desi Steaua a insistat pe finalul meciului si a avut cateva ocazii de a egala, rapidistii au reusit sa-si mentina avantajul. Rezultat final, Steaua – Rapid, 0-1.

Steaua – Rapid, scor 0-1

Min. 90+2: Borda l-a agățat pe Stanciu în careu, dar “centralul” Balaj a lăsat jocul să continue.

Min. 87: Cristi Tănase a nimerit bara, după o centrare a lui Adi Popa!

Min. 87: Filip vede cartonașul galben.

Min. 64: iese Breeveld, intră Stanciu.

Min. 63: Rusescu vede cartonașul galben, pentru un henț.

Min. 60: GOOOOOL. Gecov deschide scorul cu un șut din interiorul careului. Steaua – Rapid 0-1

 Min. 55: a ieșit Țucudean, a intrat Rusescu.

Min. 53: nou-intratul Rui Miguel a trimis cu capul, din opt metri, peste poarta gazdelor.

Min. 52: a ieșit Pancu, a intrat Rui Miguel. În momentul schimbării, veteranul Rapidului a scandat, împreună cu suporterii giuleștenilor, împotriva Stelei.

Min. 46: a ieșit Luchin, a intrat Bourceanu.

Min. 46: Schimbare la Steaua. A ieșit Luchin, a intrat Bourceanu.

A început repriza secundă.

PAUZA

Min. 45+2: Papp degajează mingea până la un rapidist, oaspeții au plecat pe contraatac, dar Daniel Niculae nu a găsit cadrul porții, din opt metri. Rapidistul a trimis, cu o lovitură de cap, peste poartă.

UPDATE: Steaua are parte de spectatori de lux. Fosta înotătoare, Camelia Potec și fostul jucător de tenis, Ilie Năstase, sunt prezenți în tribuna oficială a stadionului Ghencea.

Min. 35: Centralul Balaj îi arată catronașul galben și lui Luchin. Fundașul a oprit un cotraatac al Rapidului, cu un fault asupra lui Benson.

Min. 32: Adi Popa vede primul cartonaș galben al meciului. Stelistul l-a călcat din spate pe Josl.

Min. 25: O nouă ocazie a Stelei. Breeveld a primit mingea de la Chipciu, dar șutul olandezului a fost deviat în corner.

Min. 25: O nouă ocazie a Stelei. Breeveld a primit mingea de la Chipciu, dar șutul olandezului a fost deviat în corner.

UPDATE: Steliștii continuă războiul cu Gigi Becali, dar și cu MApN. Fanii prezenți la Peluza Nord au arborat următoarele “bannere”: “Dintr-un club cu renume, ai o clonă fără nume” și “Promiteți un club curat, dar de bani v-ați agățat”. 

Min. 14: Ocazii mari ale Stelei! Paul Papp a reluat în bară mingea centrată de Cristi Tănase. Apoi, Țucudean n-a reușit să deschidă scorul din câțiva metri.

UPDATE: La Peluza Nord, ultrașii au arborat un banner cu numele Stelei, tăiat. De asemenea, brigada Nucleo a afișat bannerul: Gigi și cu generalii nu știu cum să împartă banii.

Min. 5: Lovitură liberă pentru giuleșteni. Daniel Pancu a șutat în zidul formati din jucătorii steliști.

Min. 3: Prima ocazie a meciului i-a aparținut lui Alex Chipciu. Mijlocaul Stelei a șutat, din afara careului, dar mingea a trecut pe lângă poartă.

A început meciul! Rapidistii au avut lovitura de start.

UPDATE 20:30 / Președintele de imagine al Stelei, Helmut Duckadam, i-a înmânat lui Cristi Tănase “premiul suporterilor”.

UPDATE 20:25 / Suporterii Rapidului s-au bătut între ei, în sectorul stadionului Ghencea, destinat oaspeților!

UPDATE 19.10 / Suporterii Rapidului au ajuns la stadion, dupa un drum de doua ore, in care au fost escortati de jandarmi. Cativa dintre ei au mers cu tramvaiul 41 si au aruncat cu torte.

UPDATE 19.00 / La stadion inca se mai vand fulare si steaguri cu sigla veche a Stelei. Fanii isi mai pot cumpara tricoul cu Sanmartean.

UPDATE 18.57 / Echipele de start:

Steaua: Cojocaru – Papp, Luchin, Varela, Guilherme – Filip, Breeveld – Ad. Popa, Chipciu, Tănase – Ţucudean

Rapid: Buchta – Săpunaru, Borda, Cmvos, Josl – Gecov, Garai – Meulens, Pancu, Niculae – Benson

Sursa: sportnews.ro

_____________________

STEAUA a jucat miercuri seara in prima mansa a semifinalelor Cupei Ligii cu ASTRA GIURGIU, ros-albastrii asigurandu-si biletele pentru finala in prorportie de 90% dupa victoria categorica cu 3-0 inaintea returului programat in data de 11 martie pe stadionul “Marin Anastasovici”.

In ultima etapa din tur, STEAUA BUCURESTI a obtinut o victorie norocoasa in Ghencea, 1-0 cu CSMS Iasi, marcand in minutul 90+5 PRIN FOSTUL SAU FUNDAS Lukasz Szukala.

Echipa din Ghencea se indreapta catre al treilea titlu consecutiv, dupa ce principala adversara la titlu, CFR Cluj a fost depunctata cu 24 de puncte. “Ros-albastrii” aveau inaintea debutului returului 10 puncte avans fata de ocupanta locului 2, Petrolul Ploiesti (au mai ramas 7p dupa meciul de vineri seara), astfel ca sunt de departe principalii favoriti de a fi campioni.

STEAUA BUCURESTI este in continuare macinata de razboiul cu MAPN, iar suporterii sunt dezamagiti de faptul ca Gigi Becali nu a vrut sa plateasca armatei pentru recuperarea siglei. In aceste conditii, Tanase si compania vor fi vaduviti de aportul celor doua peluze, NORD si SUD, si in aceasta seara.  In pauza de iarna formatia lui Galca a ramas si fara trei dintre titulari Lukasz Szukała, Lucian Sanmartean si Claudiu Keserü, astfel ca lotul militarilor este un pic subtiat fata de turul Ligii I. In schimbul lor au fost adusi doi fosti jucatori dinamovisti, Tamas si Tucudean si un fost petrolist Guilherme.

CITESTE SI: LIGA I: RAPID – STEAUA 1-3 (1-1) / Campioana, victorie fara emotii in Giulesti 

COSTEL GALCA nu va putea miza in aceasta seara pe Tamas (accidentat), Prepelita (suspendat), dar nici pe portarul titular Arlauskis, lituanianul fiind exclus din lot la cererea expresa a finantatorului Gigi Becali in urma refuzului goalkeeper-ului de a semna prelungirea contractului, scadent in vara, cu echipa campioana.

RAPID BUCURESTI a fost invinsa in ultimul meci al anului de Targu-Jiu cu scorul de 2-0 si a plecat in vacanta de iarna pe ultimul loc in clasament (acum este pe penultimul, dupa depunctarea CFR-ului). Patronul Valerii Moraru a dat afara 95% dintre jucatori si pe Marian Rada, numindu-l in schimb pe banca tehnica pe CRISTI PUSTAI. Au fost adusi foarte multi jucatori straini, dar si doi jucatori importanti precum Cristi Sapunaru si Daniel Niculaie, astfel ca “alb-visinii” sunt acum mult mai puternici decat in turul campionatului. Fara victorie de zece etape, noul Rapid are de recuperat 7 puncte pentru a urca deasupra liniei retrogradarii. Suporterii sunt acum mult mai optimisi, pentru ca in sfarsit patronul Moraru a investit bani in jucatori si cu totii spera sa-si indeplineasca obiectivul, mentinerea in prima Liga. Ramane de vazut daca giulestenii vor avea forta sa puna probleme Stelei, avand ca principal dezavantaj faptul ca au un lot neomogen.

CITESTE SI: DANIEL PANCU: Dupa golul doi al STELEI, RAPID nu a mai existat pe teren 

STEAUA BUCURESTI – RAPID BUCURESTI (echipe probabile):
STEAUA BUCURESTI: Cojocaru – Papp, Luchin, Varela, Tosca – Bourceanu, Breeveld – Ad. Popa, Chipciu, Tanase – Tucudean. Antrenor: Constantin Galca.
Accidentat: Tamas
Suspendat: Prepelita

RAPID BUCURESTI:  Buchta – Sapunaru, Borda, Čmovš, J. Oriol – Gecov, Rui Miguel – Meulens, Pancu, E. Oriol – D. Niculae. Antrenor: Cristian Pustai.
Accidentati: –
Suspendati: –

STADION: “STEAUA” (Bucuresti)
ARBITRI: CRISTI BALAJ – Asistenti: ADRIAN GHINGULEAC, SEBASTIAN GHEORGHE; Aditionali: MARIAN BALACI, GEORGE RADULESCU. Rezerva: STELIAN SLABU. Observatori: AUGUSTUS CONSTANTIN si PAUL CAZAN.

INFO: STATISTICA intalnirilor dintre STEAUA si RAPID: Bilant general in LIGA I:  111 jocuri: 43 victorii STEAUA, 27 victorii RAPID, 41 egaluri, golaveraj 170-127. 

STEAUA BUCURESTI nu a primit gol in Liga 1 de 486 minute. “Ros-albastrii” au 5 victorii la rand in Liga 1.
RAPID BUCURESTI  nu a marcat niciun gol in ultimele 7 deplasari. “Alb-visinii” au 10 meciuri consecutive fara victorie.

Sursa foto: sport.ro