Avantajele Fotovoltaicelor La Tine Acasă

Vrei să știi cât te costă să-ți instalezi panouri fotovoltaice la tine acasă? Despre avantajele panourilor solare cât și despre costurile lor, aflăm de la clujenii de la Carpat Energy.

De peste 15 ani Carpat Energy aduce soarele în casele românilor. Nu oricum ci prin importarea, distribuirea și montarea de panouri fotovoltaice. Astfel ei au ajutat sute de români să scape de nebunia facturilor de la curent, au adus energie verde și sustenabilă în fiecare casă în care au intrat și au susținut mediul înconjurător, oferind mereu resurse alternative.

Cât costă un panou solar?

Mulți dintre românii care își doresc să-și instaleze un sistem fotovoltaic pe acoperișul casei sale, se întreabă adesea cât costă așa ceva și dacă e rentabil sau nu. Din păcate răspunsul nu este unul facil, dar garantat rentabil, ci mai degrabă este unul complex care ține cont de mai mulți factori care pot influența costul final. Însă pentru o consiliere adecvată și bazată pe nevoile fiecăruia, echipa Carpat Energy este la doar un telefon distanță.

Avantajele Sistemelor Fotovoltaice

Sistemele fotovoltaice care captează şi distribuie energia solară, fac parte dintr-o nişă în plină dezvoltare. Prin dezvoltare înțelegem că prețul va fi mai mic, iar beneficiile mult mai inteligente.

Dacă îți dorești independenţă energetică şi rămas bun de la factura de energie electrică, atunci sistemul fotovoltaic de care ai nevoie este sistemul off-grid. Prin instalarea acestui sistem solar independent, tu nu mai eşti racordat la reţeaua naţională de energie electrică. Însă acest tip de sistem necesită instalarea de acumulatori care stochează excesul de energie produs de către panourile solare.

Acumulatorii sau bateriile pentru sistemele fotovoltaice, suportă consumul pe timpul nopţii şi în zilele mai puțin însorite. Astfel, consumul de energie electrică necesar casei tale este livrat în orice moment şi anotimp al anului.

Aceşti acumulatori fac diferenţa şi îţi asigură independenţa. Stocul de energie electrică de care  vei dispune este direct proporţional cu raportul dintre numărul de panouri fotovoltaice, tipul de acumulatori şi numărul acestora din urmă.

Însă acesta NU este singurul avantaj al utilizării panourilor fotovoltaice!

România are avantajul geografic de a dispune de soare pe parcursul întregului an, iar soarele îţi oferă o energie regenerabilă şi gratuită. Această energie solară este sigură şi suficient de constantă, avantaj care deschide noi orizonturi în ceea ce priveşte sustenabilitatea ecologică a casei tale.

În acelaşi timp, sistemele fotovoltaice, reduc considerabil amprenta de carbon pe care o produci. În comparaţie cu cele tradiţionale, nu elimină CO2 (dioxid de carbon) sau alte tipuri de poluanţi nocivi. Este estimat că prin instalarea acestui sistem fotovoltaic, casa ta poate scădea cantitatea de CO2 eliberată în aer cu până la o tonă pe an.

Pe lângă toate acestea, sistemele fotovoltaice necesită o mentenanţă minimă. Anumite componente ale sistemului, cum ar fi invertorul, necesită înlocuire după o durată de 10 – 15 ani.

Panourile solare te vor surprinde cu o garanţie de până la 20 de ani şi cu o durată de viaţă de până la 40 de ani, în funcţie de producător.