Avengers: Endgame. Filmul așteptat de toată lumea a doborât recordul de încasări. Suma uriașă strânsă în două zile

Cel mai asteptat film al anului, “Avengers: Endgame”, spulbera deja recorduri de incasari in chiar prima zi de la lansare, pe piete precum Statele Unite, China si Canada.

Filmul celor de la Marvel a adunat deja, din incasarile provenite din biletele pentru avanpremiera de joi seara, in Statele Unite si Canada, suma de 60 de milioane de dolari, relateaza CNN. Aceasta suma este cea mai mare adunata de un film in America de Nord, in prima seara de vizionare, depasind cu trei milioane de dolari precedentul record, stabilit de “Star Wars: The Force Awakens”, care dateaza din 2015.

De asemenea, suma se adauga altor 305 milioane de dolari stransi in cinematografe din alte tari, in primele doua zile de vizionare (joi si vineri), grosul venind de pe piata din Asia. Doar in China, s-au strans 107,5 milioane de dolari, in prima zi, un alt record. Este primul film care depaseste 300 de milioane de dolari intr-un timp atat de scurt.

Citește și: AVENGERS: ENDGAME. REGIZORII AU FILMAT CINCI FINALURI ALTERNATIVE PENTRU A PĂSTRA DEZNODĂMÂNTUL SECRET

Astfel, analistii estimeaza ca filmul ar putea chiar sa ajunga la 300 de milioane de dolari in acest weekend doar in America de Nord si la 800 de milioane in toata lumea, ceea ce ar fi recorduri absolute. Recordul de incasari pentru primul weekend ii apartine precedentului film “Avengers”, “Infinity War”, care a reusit sa adune anul trecut 630 de milioane de dolari in zilele de debut.

Acesta este al 22-lea film din ultimii 11 ani al Marvel. Ecranizarile benzilor desenate au adus aproape 19 miliarde dolari din incasari, pana acum. Filmul a aparut si in Romania, biletele pentru proiectiile de joi seara epuizandu-se chiar si cu o luna inainte. De asemenea, succesul este unul urias si la critici – pelicula este pe locul 5 in topul all-time al ratingurilor IMDb.

Avengers: Endgame

Dupa ce, in precedentul film, personajul negativ (Thanos) a reusit sa transforme in cenusa jumatate din fiintele vii ale Universului, ramane de vazut cum vor putea Iron Man, Captain America, Thor si prietenii lor sa repare raul stricat si sa castige marea lupta. Zvonurile spun insa ca unii dintre eroii care au murit vor ramane asa.

Pe langa vechea echipa Avengers, in acest ultim film isi va face aparitia si Captain Marvel, dar si The Wasp, iar Hawkeye va reveni in peisaj sub o noua infatisare. Printre actorii care isi vor prelua rolurile se numara si romanul Sebastian Stan, in rolul lui Winter Soldier, iar fanii Marvel ii vor recunoaste cu siguranta pe toti ceilalti. Daca vreti sa aruncati o privire asupra distributiei colosale, iata prezentarea pe IMDb. Precedentele trei filme Avengers au reusit sa adune impreuna 5 miliarde de dolari din incasari, toate trei fiind in top 8 all-time.

Sursa foto: CNN