Aventura de o noapte – 10 argumente pro si contra

Toate argumentele pro si contra pentru o aventura de o noapte sunt foarte interpretabile. Desi au o conotatie negativa, aventurile nu sunt intotdeauna experiente neplacute (ci din contra!) si, traindu-le, poti afla foarte multe despre tine. Daca te gandesti ca, macar o data in viata, sa experimentezi asa ceva, parcurge aceasta lista, ca sa stii exact in ce te bagi si de ce vei avea parte! Cine stie, poate unele dintre ele iti vor fi de ajutor si vor functiona in cazul tau!

Argument pro: fara implicare emotionala

Cel mai important argument in favoarea unei aventuri de o noapte este ca nu exista implicare emotionala. Daca iti doresti o noapte plina de senzualitate, dar in care nu nutresti sentimente fata de partener, ci doar atractie, atunci savureaza aceasta experienta!

CITESTE SI: 7 trasaturi ale unei ‘fete rele’ pe care toti barbatii le cauta la o femeie

Argument pro: nu te simti stanjenita

Chiar asa, cum te-ai putea simti stanjenita fata de o persoana pe care nu o cunosti, de fapt, si despre care nu stii absolut nimic? Nu numai ca ai parte de sex, dar poti evita si momentele ciudate de dupa, pentru ca n-ai de ce sa te simti obligata sa petreci restul noptii impreuna cu el.

Argument pro: sex la superlativ

Desi ai fi tentata sa te gandesti ca o aventura de o noapte n-are cum sa fie o experienta extraordinara, de fapt, este incarcata de foarte multe trairi incitante: faptul ca abia ai intalnit acea persoana si ca, practic, nu o cunosti deloc, faptul ca nu exista promisiunea unui viitor impreuna (uneori, nici macar a unui mic-dejun) fac ca experienta sa fie una neconventionala, iar asta poate fi foarte eliberator atat pentru tine, cat si pentru partenerul tau (norocos, evident!).

Argument pro: mai multa incredere in propria persoana

Da, te simti seducatoare, sexy, provocatoare, feminina! Iar efectul unui plus de incredere in propria persoana il vei simti mult dupa incheierea acelei nopti! Increderea te face si mai atragatoare, atat in proprii ochi, cat si in ochii celorlalti. Este acea stralucire aparte, pe care toti o observa si care vine din interior!

Argument pro: te simti eliberata

Daca ai fost implicata intr-o relatie toxica, prea indelungata sau in care se instalase rutina si careia i-ai pus in sfarsit capat, probabil ca te simti eliberata, nu-i asa? Iar o aventura de o noapte te poate face sa te simti o femeie libera in foarte multe moduri.

Argument contra: bolile cu transmitere sexuala

Cel mai mare pericol atunci cand vine vorba de o aventura de o noapte este contractarea unei boli cu transmitere sexuala. Exista un mare risc (pentru ca nu stii aproape nimic despre partenerul tau), asa ca asigura-te ca-ti iei toate masurile de siguranta. Foloseste prezervativ si protejeaza-te in toate modurile posibile!

Argument contra: potential de atasament emotional

Sa zicem ca simti o atractie foarte puternica fata de un tip pe care il intalnesti intr-un club, faci sex cu el si… ups!, incepi sa simti ceva (poate mai puternic decat ar trebui) pentru el! Ceea ce ar fi trebuit sa fie doar o aventura de o noapte devine ceva mai complicat! Se intampla si s-a intamplat multora, asa ca ai grija sa nu te indragostesti dupa o partida de amor pasional!

Argument contra: nu te cunoaste foarte bine

Aminteste-ti: o aventura de o noapte o ai cu cineva care nu te cunoaste cu adevarat, nu stie cine esti, ce-ti place, care sunt cele mai mari temeri ale tale, ce te incita. Desi ar putea functiona, in egala masura, si ca un argument pro, totusi sexul cu un necunoscut are un (vag) potential negativ.

Argument contra: ar putea deveni un obicei

Da, poti deveni dependenta de aventurile de o noapte, mai ales daca nu esti implicata intr-o relatie. E greu sa scapi de astfel de obiceiuri, daca iti place sa experimentezi si n-ai nici o problema sa te trezesti dimineata langa un tip (mereu) nou. Astfel de obiceiuri sunt greu de gestionat si pot crea dependenta…

CITESTE SI: 4 trucuri pentru o viata plina de sex

Argument contra: te mai poti intani cu el prin oras

Iti mai amintesti acel episod din „Sex and the City” in care Samantha se intalneste frecvent prin oras cu tipul cu care avusese o aventura de o noapte? Asta ti s-ar putea intampla si tie daca devine un obicei. Pentru ca tu ai facut doar o singura data sex cu un tip, asta nu inseamna ca el dispare pur si simplu de pe fata pamantului. Asa ca poti sa dai oricand peste el si, mai ales, in cele mai neasteptate locuri si imprejurari: in cluburi, la teatru, in supermarket sau la nunta verisoarei. Si da, s-ar putea sa te simti stanjenita!

 Sursa:elle