AVEREA fostului director al RATB Viorel Popescu, pusa sub SECHESTRU de DNA

Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) au dispus punerea sub SECHESTRU ASIGURATOR a AVERII fostului director general al RATB Viorel Popescu, care este arestat preventiv pentru abuz in serviciu, se arata inr-un comunicat de presa al institutiei.

Potrivit sursei citate, SECHESTRUL ASIGURATOR a fost dispus in limita sumei de 3.657.576,49 lei asupra imobilelor care se afla in proprietatea inculpatului Viorel Popescu. Este vorba despre cinci terenuri din judetul Ilfov, in suprafata totala de aproximativ 8500 metri patrati, doua apartamente din Bucuresti, precum si despre o casa cu etaj si terenul aferent din Bucuresti.

Citeste si: Fostul director RATB Viorel Popescu a fost ARESTAT

“Precizam ca suma de 3.657.576,49 lei reprezinta prejudiciul material retinut de procurori in respectiva cauza, care a fost adus patrimoniului RATB, masura SECHESTRULUI fiind dispusa in vederea asigurarii conditiilor in vederea recuperarii prejudiciului”, se spune in comunicat.

Citeste si: Viorel Popescu, fost director al RATB, retinut pentru abuz in serviciu

De asemenea, in comunicat se precizeaza ca punerea in miscare a actiunii penale este o etapa a procesului penal reglementata de Codul de procedura penala, necesara in vederea propunerii unor masuri preventive, activitate care nu poate, in nici o situatie, sa infranga principiul prezumtiei de nevinovatie.

Sursa foto: jurnaluldeilfov.ro