AVEREA lui NICUSOR CONSTANTINESCU, pusa sub SECHESTRU de catre instanta

Magistratii Tribunalului Bucuresti au decis, vineri, sa puna SECHESTRU pe toate bunurile lui NICUSOR CONSTANTINESCU pentru a fi recuperat eventualul prejudiciu cauzat statului in dosarul in care presedintele suspendat al CJ Constanta este acuzat ca nu s-a supus controlului Curtii de Conturi.

Tribunalul Bucuresti a decis sa puna SECHESTRU asigurator pe bunurile mentionate in ultima declaratie de avere de catre presedintele suspendat al Consiliului Judetean Constanta, publicata pe siteul institutiei pe care acesta a condus-o.

Tot in sedinta de vineri, avocatul lui NICUSOR CONSTANTINESCU a cerut recuzarea magistratului care judeca dosarul in care este acuzat ca nu s-a supus controlului Curtii de Conturi. In acest dosar, el a fost trimis in judecata in luna mai, sub acuzatia abuz in serviciu, alaturi de el fiind deferit justitiei directorul RAJDP Constanta, Adrian Gâmbuteanu, pentru aceleasi acuzatii, dupa ce niciunul dintre cei doi nu a s-a supus controlului Curtii de Conturi.

Citeste si: MAZARE: Nicusor este disperat sa vina in tara, dar daca il baga astia la beci?

Instanta urmeaza sa se pronunte cu privire la acest aspect in 31 octombrie.

NICUSOR CONSTANTINESCU, cercetat de DNA in mai multe dosare, se afla de mai multe luni in SUA, la tratament pentru cancer de prostata.

Tribunalul Bucuresti a dispus, in 23 iulie, arestarea lui NICUSOR CONSTANTINESCU, urmare a propunerii facute de DNA dupa mediatizarea unor imagini in care presedintele suspendat al CJ Constanta fumeaza la terasa unui restaurant din New York. Decizia a fost contestata la Curtea de Apel Bucuresti.

Citeste si: MOTIVARE CAB: NICUSOR CONSTANTINESCU nu are nicio infectie

Decizia a fost mentinuta in 7 august de Curtea de Apel Bucuresti, care a aratat, in motivarea deciziei, ca apararea lui Constantinescu nu s-a bazat pe inscrisuri medicale credibile care sa arate ca “inculpatul se afla internat in stare grava intr-un spital din New York”, la momentul cererii Directiei Nationale Anticoruptie.

Pe numele lui Constantinescu a mai fost emis un mandat international de arestare, dupa ce acesta nu a revenit in tara in urma unei operatii facute in SUA. Masura de arestare, dispusa de Tribunalul Capitalei, nu a fost insa mentinuta de Curtea de Apel Bucuresti, motiv pentru care mandatul a fost anulat.