Averile ministrilor Guvernului CIOLOS. Cine este cel mai BOGAT membru al Executivului

Ministrii Guvernului Ciolos au inceput sa isi publice declaratiile de avere, vineri seara, cand cinci din cei 22 de membri ai Cabinetului au postat pe site aceste declaratii, intre acestia fiind vicepremierul Costin Borc, care are cea mai substantiala avere.

Ministrul Economiei, Costin Borc, detine, potrivit declaratiei sale de avere, terenuri agricole de peste 50 ha, un apartamnet in Paris, o casa de vacanta in Franta, bijuterii si tablouri in valoare de 19.000 euro, aproape 1,5 milioane euro in conturi, dar si datorii de peste 300.000 euro.

Costin Borc are doua terenuri agricole in judetele Teleorman (4,2 hectare) si Calarasi (49,5 hectare), al caror titular este sotia sa si care provin din mosteniri, potrivit declaratiei sale de avere publicate pe site-ul Guvernului.

De asemenea, Borc are un apartament de 149 metri patrati la Paris cumparat in 2009, unul in Bucuresti obtinut prin donatie, o casa si un teren tot in Capitala si casa de vacanta cu teren in comuna Capelle-les Grands, din nordul Frantei.

Ministrul Economiei si-a cumparat, anul acesta, un Volkswagen Golf si are bijuterii si tablouri in valoare de 19.000 euro. Borc are 16 conturi in lei, euro, dolari, lire sterline si franci elevetieni, in care are in total aproximativ 1.480.000 euro.

Costin Borc detine actiuni la Lafarge in valoare de aproape 50.000 euro, FCPI Innovation – 9.380 euro, Electrica – 12.120 lei, Nuclearelectrica – 9.349 lei sau Petrom – 6.060 lei, 100 la suta din SC Framefabrik SRL si 50 la suta din SC Burggasse 38 SRL.

La capitolul venituri, ministrul Economiei a incasat de la Eco Gest (parte a grupului Lafarge) 1.059.797 lei, ceea ce se traduce intr-un venit lunar de 88.316 lei, din inchirieri 47.480 euro, din investitii 5.219 lei, iar sotia lui a obtinut venituri din arenda peste 31.000 lei.

Anul acesta Borc a vandut o casa din care detinea doua treimi obtinand 1.066.056 lei si un autoturism Fiat 500, din anul 2008, in valoare de 17.600 lei.

Totodata, ministrul Economiei are si un credit la HSBC Franta, pe care l-a facut in 2009 si este pe 12 ani, iar valoarea este de 241.028 euro si un alt credit la Societe Generale Franta pe 7 ani, din 2013 valoare fiind de 141.223 euro.

Vineri seara si-au postat declaratiile de avere ministrul Economiei, vicepremierul Costin Borc, ministrul Agriculturii, Achim Irimescu, ministrul Apararii, Mihnea Motoc, ministrul Muncii, Claudia Costea, si ministrul delegat pentru Relatia cu Parlamentul, Ciprian Bucur.

Ministrul Agriculturii are un teren, un apartament si o casa. Ministrul Muncii, doar un apartament

Ministrul Agriculturii, Achim Irimescu, are, potrivit declaratiei sale de avere, un apartament si o casa in Bucuresti, un teren agricol si peste 400.000 de euro in banca, in timp ce ministrul Muncii, Ana Costea, detine doar un apartament, iar ministrul delegat Ciprian Bucur are un teren si o masina.

Ministrul Agriculturii, Achim Irimescu are, potrivit declaratiei sale de avere postate vineri seara pe site-ul Guvernului, un teren agricol de 17.500 de metri patrat la Bragadiru, o casa de 129 de metri patrati si un apartament de 60 de metri patrati, ambele locuinte fiind in Sectorul 5 al Capitalei. De asemenea, ministrul Agriculturii are un autoturism Volkswagen Polo cumparat in 2013.

El mai are un cont curent si trei depozite bancare deschise in 1998, 2012 si 2015, in care are 413.000 de euro si 170.000 de lei, precum si un cont curent cu 40.000 de lei.

De asemenea, Achim Irimescu mentioneaza in declaratia de avere un venit de 43.835 de euro si 5.000 de lei de la Reprezentanta Permanenta a Romaniei la UE, in acesta suma fiind inclus si venitul sotiei sale.

Ministrul Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si Persoanelor Varstnice, Claudia-Ana Costea, mentioneaza in declaratia sa de avere doar un apartament in suprafata de 65 de metri patrati, in Sectorul 1 al Capitalei, cumparat in anul 1993.

La capitolul venituri, Costea mentioneaza ca a incasat 106.454 de lei si 4.449 de lei de la Universitatea Bucuresti, unde este profesor la Facultatea de Drept. Sotul sau, care este angajat al MAE, a obtinut un venit de peste 46.000 de dolari.

La randul sau, ministrul delegat pentru Relatia cu Parlamentul, Ciprian Bucur, are, potrivit declaratiei sale de avere, un teren intravilan de 3.600 de metri patrati, mostenit, in comuna Dofteana din judetul Bacau. El mai mentioneaza in declaratia de avere doar un autoturism Opel Astra cumparat in 2007.

Ciprian Bucur are, conform declaratiei de avere, un credit de 11.900 de euro contractat in 2007, din care mai are de achitat 4.117 de euro. El a obtinut un venit de 44.516 de lei de la Camera Deputatilor, unde a fost sef serviciu la Comisia juridica.

Membrii Guvernului Ciolos au depus juramantul de investitura in 17 noiembrie.

Guvernul Ciolos are 22 de membri, acestia fiind: Vasile Dancu – vicepremier si ministru al Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice, Costin Grigore Borc – vicepremier si ministrul Economiei, Comertului si Turismului, Lazar Comanescu – ministrul Afacerilor Externe, Petre Toba – ministrul Afacerilor Interne, Mihnea Ioan Motoc – ministrul Apararii Nationale, Anca Dana Dragu Paliu – ministrul Finantelor Publice, Achim Irimescu – ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Victor Vlad Grigorescu – ministrul Energiei, Intreprinderilor Mici si Mijlocii si Mediului de Afaceri, Adrian Curaj – ministrul Educatiei Nationale si Cercetarii Stiintifice, Vlad Alexandrescu – ministrul Culturii, Aura Carmen Raducu – ministrul Fondurilor Europene, Raluca Pruna – ministrul Justitiei, Cristina Pasca Palmer – ministrul Mediului, Apelor si Padurilor, Claudia Ana Costea – ministrul Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si Persoanelor Varstnice, Marius-Raul Bostan – ministrul pentru Societatea Informationala, Patriciu Achimas-Cadariu – ministrul Sanatatii, Elisabeta Lipa – ministrul Tineretului si Sportului, Marian Dan Costescu – ministrul Transporturilor, Victoria-Violeta Alexandru – ministrul delegat pentru Dialog Social, Dan Stoenescu – ministrul delegat pentru Relatiile cu Romanii de peste Hotare, Ciprian Bucur – ministrul delegat pentru Relatia cu Parlamentul, Ioan Dragos Tudorache – seful Cancelariei primului ministru.

 Sursa foto: gandul