AVERTISMENT CIA: STATUL ISLAMIC DETINE si FOLOSESTE ARME CHIMICE

Gruparea STATUL ISLAMIC a utilizat deja de mai multe ori ARME CHIMICE pe campul de lupta si poate produce cantitati mici de clor si gaz mustar, a avertizat directorul CIA JOHN BRENNAN (foto). “De mai multe ori, gruparea STATUL ISLAMIC a folosit ARME CHIMICE pe campul de lupta”, a spus el, potrivit unor fragmente dintr-un interviu difuzate joi de canalul american CBS si citate de AFP.

“CIA crede ca STATUL ISLAMIC are capacitatea de a fabrica cantitati mici de clor si gaz mustar”, a mai declarat JOHN BRENANN.

CITESTE SI: VIDEO STATUL ISLAMIC AMENINTA COALITIA: OMORATI-I ACOLO UNDE-I INTALNITI!

Intrebat cu privire la capacitatea jihadistilor de la STATUL ISLAMIC de a exporta aceste PRODUSE CHIMICE pentru utilizare in afara Irakului sau Siriei, JOHN BRENANN a spus ca acest lucru probabil se va intampla. “De aceea, este foarte important sa fie taiate rutele de transport si contrabanda folosite” de jihadisti, a declarat el.

Marti, coordonatorul agentiilor de informatii americane James Clapper a afirmat ca gruparea STATUL ISLAMIC “a folosit produse chimice toxice in Irak si Siria”, inclusiv gaz mustar, aminteste France Presse. El a explicat ca este pentru prima data cand o grupare extremista a produs si utilizat un AGENT CHIMIC intr-un atac dupa atentatul cu gaz sarin in metroul din Tokyo in 1995.

Sursa foto: bbc