AVERTISMENT DE CALATORIE IN TURCIA SI FRANTA

MAE ii atentioneaza pe cei care intentioneaza sa calatoreasca in urmatoarea perioada in TURCIA SAU FRANTA ca exista riscul aparitiei unor probleme, motiv pentru care este bine sa se informeze suplimentar inainte de a pleca din tara.

Astfel, MINISTERUL AFACERILOR EXTERNE le recomanda cetatenilor care se deplaseaza pe teritoriul Turcieisa evite zonele centrale ale Istanbulului, unde pot aparea ciocniri intre protestatarii turci si fortele de ordine. “Persoanele care calatoresc in Istanbul sunt sfatuite sa manifeste prudenta si sa paraseasca de urgenta zonele unde au loc manifestari de protest antiguvernamentale, in special Piata Taksim si strazile adiacente, bulevardul Istiklal, zona Sisli si Besiktas”, se mai arata in comunicatul remis presei de MAE.

Citeste si: INCIDENTE TURCIA: Politia a INTERVENIT cu GAZE LACRIMOGENE 

De asemenea, MAE atentioneaza asupra faptului ca sindicatul francez al pilotilor “SNPL France Alpa” a facut un apel la o greva de mare amploare in perioada 3-30 mai 2014.

Citeste si: MAE a lansat PORTALUL e-VIZA pentru cetatenii STRAINI 

“Toate companiile aeriene care opereaza in Franta sunt vizate, iar Airfrance estimeaza ca pana la 45% dintre zborurile sale ar putea fi anulate. Pentru a evita situatiile neplacute, cetatenii romani care au programate zboruri spre sau dinspre Franta in aceasta perioada sunt sfatuiti sa contacteze, in prealabil, compania aeriana pentru reconfirmarea orarului de zbor”, recomanda Ministerul Afacerilor Externe.