AVERTISMENT TRANSMIS DE RUSIA: Ii invitam pe partenerii nostri de la Bruxelles sa se comporte corect

AVERTISMENT TRANSMIS DE RUSIA: Ii invitam pe partenerii nostri de la Bruxelles sa se comporte corect

Ministrul de externe al Rusiei, Serghei Lavrov, a avut o reactie dura vizavi de Bruxelles. Seful diplomatiei ruse a declarat ca Bruxellesul nu trebuie sa subordoneze aderarea Serbiei la Uniunea Europeana unei ruperi a relatiilor dintre Belgrad si Moscova.

„Ii invitam pe partenerii nostri de la Bruxelles sa se comporte corect si sa nu lege negocierile privind aderarea Serbiei la UE de o rupere a relatiilor organice cu Rusia”, a declarat seful diplomatiei ruse.

”In schimb, un dialog bazat pe respect reciproc si o cooperare constructiva intre toate partile interesate, inclusiv contacte intre Moscova si Bruxelles, ar permite atenuarea tensiunilor inutile in interesul intregii lumi”, a afirmat Lavrov.

Citeste si: Romania va sustine intarirea sanctiunilor la adresa Rusiei

Potrivit ministrului rus, autoritatile sarbe nu au ascuns faptul ca vor sa adere la UE dar sa mentina in acelasi timp relatii bune cu Rusia.

”Noi le spunem in mod deschis partenerilor nostri din Serbia si din UE ca integrarea europeana a Belgradului nu suscita in principiu nici o ostilitate din partea noastra, cu conditia, desigur, ca aceasta sa nu aduca atingere relatiilor ruso-sarbe si proiectelor noastre comune, cu atat mai mult cu cat ele nu reprezinta nici o amenintare pentru Bruxelles”, a subliniat Lavrov.

Responsabilii Uniunii Europene au cerut anterior ca Serbia sa se alature sanctiunilor impotriva Rusiei, daca vor sa adere la UE, seful executivului sarb declarand ca tara doreste sa adere la UE, insa refuza sa impuna sanctiuni Moscovei.