AVERTISMENT: UE va face un BREXIT foarte DUREROS pentru MAREA BRITANIE

Uniunea Europeana (UE) va face BREXIT “foarte dureros” pentru MAREA BRITANIE, a avertizat premierul slovac ROBERT FICO, adaugand ca Londra joaca la cacealma in ceea ce priveste puterea sa de negociere ante-BREXIT.

“UE va profita de aceasta oportunitate pentru a arata opiniei publice: ‘Ascultati, acum veti vedea de ce este important sa ramaneti in UE’. Aceasta va fi pozitia” UE, a explicat ROBERT FICO, a carui tara detine presedintia prin rotatie a UE, intr-un interviu pentru Financial Times, citat de News.ro.

CITESTE SI: BREXIT: INCA O MASURA DURA SE ANUNTA PENTRU CETATENII BRITANICI

Premierul britanic Theresa May, a spus in repetate randuri ca Regatul Unit va “face un succes din BREXIT“, dar nu a dezvaluit deocamdata daca va incerca sa obtina acces la piata unica din UE sau masura in care va controla imigratia. “Chiar daca este a cincea economie ca marime din lume – inteleg importanta lor financiara – tot va fi foarte dureros pentru Marea Britanie”, a adaugat ROBERT FICO.

Liderii UE s-au intalnit, vineri, fara Marea Britanie, pentru al doilea summit de la referendumul din luna iunie cand majoritatea britanicilor au votat pentru iesirea din blocul comunitar. Ei au convenit sa construiasca o noua “viziune” privind Uniunea in urmatoarele sase luni, pentru a putea reface increderea si unitatea blocului.

Sursa foto: BBC