Avertismentul lui Bill Gates pentru populația planetei: “Asta mă ține treaz noaptea!”

Bill Gates a transmis, încă de acum cinci ani, un avertisment omenirii. Fondatorul Microsoft a declarat, în timpul unei dezbateri pe tema epidemiilor organizată de Massachusetts Medical Society și New England Journal of Medicine, că haosul va pune stăpânire pe planetă: „Nu rachete, nu război, ci microbi! Există o zonă în care lumea nu face un progres prea mare, iar asta este pregătirea pentru o pandemie”.

Bill Gates a explicat deabia acum de ce a făcut acea declarație.  „Nu știam că ne va lovi coronavirusul la finalul anului 2019. Scopul acelei discuții era încurajarea guvernelor pentru a face investiții în domeniu și să răspundem foarte repede pentru a avea un număr foarte mic de cazuri. Nu e un moment în care să spun «V-am zis eu!». Nu am folosit acest timp, având în vedere că era clar că aceasta era cel mai mare pericol pentru a omorî mulți oameni, pentru a fi pregătiți pentru a avea un vaccin. S-au făcut câteva lucruri în anumite țări. Cele mai multe lucruri nu s-au făcut și de aceea ne ia mult pentru a răspunde amenințării.

Mulți oameni erau la fel de îngrijorați, la fel ca mine. Am avut Zika, SARS, MERS, dar am avut noroc că aceste virusuri nu se transmiteau așa ușor, nu erau infecții respiratorii! Am arătat o simulare privind bolile care se transmit pe cale respiratorie și am spus «Asta mă ține treaz noaptea!»”, a spus fondatorul Microsoft.

Sursa foto: BBC