Avertismentul SRI: Cum pot HACKERII sa te lase fara bani atunci cand platesti cu CARDUL

Cititoarele de CARDURI au devenit noua tinta a HACKERILOR. In acest fel, infractorii cibernetici vor sa fure de la distanta PIN-urile romanilor. Avertismentul vine chiar de la directorul adjunct al SRI, Gabriel Mazilu.

Atunci cand un client plateste la magazin cu CARDUL, cititorul, numit si POS, se conecteaza la serverul bancii cu ajutorul internetului, insa informatiile de pe CARD trec mai intai prin computerul respectivului magazin.

Citeste si: SOCANT! UN ROMAN S-A ALATURAT GRUPARII TERORISTE STATUL ISLAMIC. VIDEO

Aici intervine HACKERUL. Daca reuseste sa intercepteze aceste informatii inainte ca acestea sa ajunga la banca, atunci ar putea afla PIN-ul respectivului CARD. Ulterior, acesta va clona CARDUL si va putea sa fure banii clientului, scrie digi24.ro.

“Va scana calculatoarele care au anumite porturi deschise, acele porturi care sunt standard pentru conectarea POS-urilor, le va compromite, va prelua controlul asupra POS-ului, va citi din POS CARDUL bancar introdus in POS si intr-un viitor – aici e singura chestie care inca nu s-a intamplat – va citi si PIN-ul. Pentru ca PIN-ul se inscriptioneaza pe POS”, explica Gabriel Mazilu, director adjunct SRI.

“Vor ajunge sa compromita si sa fure CARDURILE, de fapt datele personale, fara sa mai aiba activitati in spatiul fizic. Vor fi prezenti aproape exclusiv in spatiul cibernetic”, mai spune Gabriel Mazilu.

Citeste si: ROMANIA AR PUTEA DEVENI PRIMA TARA DIN LUME CU PUNCT UNIC DE PLATA CU CARDUL PENTRU TOATE TAXELE SI IMPOZITELE

Romanii au peste 10 milioane de CARDURI active in portofele. In primele sase luni ale anului, numarul de tranzactii la POS a trecut de 89 milioane.

Sursa foto: gandul.info