AVERTIZARE COD GALBEN de INUNDATII pe rauri din trei judete

Mai multe rauri din judetele Cluj, Salaj si Maramures sunt pana luni, la ora 03.00, sub avertizare cod galben de inundatii, in urma precipitatiilor.

Institutul National de Hidrologie si Gospodarire a Apelor a emis avertizarea cod galben de inundatii pentru afluentii mici ai Somesului de pe sectorul Dej – confluenta cu Lapus si afluentii Lapusului, din aval de Razoare (judetele Cluj, Salaj si Maramures).

Inundatii locale se pot produce cu probabilitate mai mare pe afluentii mici ai Somesului de pe sectorul Dej, la confluenta cu Lapus.

CITESTE SI: PROGNOZA METEO pentru luni si marti in TARA si BUCURESTI

Avertizarea a fost emisa ca urmare a precipitatiilor inregistrate in ultimele ore si a celor prognozate, pe raurile vizate fiind posibile cresteri de debite si niveluri cu depasiri ale cotelor de atentie, a precizat sursa citata.

Potrivit unei informari transmise de Administratia Nationala de Meteorologie, de duminica dupa-amiaza pana luni dupa-amiaza, vor fi ploi torentiale, descarcari electrice si vant, la munte, in vestul, sud-vestul si centrul tarii si, partial, in restul teritoriului. Aversele vor avea, in unele zone, caracter torential, vantul va avea intensificari de scurta durata, iar local vor fi conditii de grindina. Cantitatile de apa vor depasi local 15-20 de litri pe metru patrat si izolat 30-40 de litri pe metru patrat, in special in zonele montane, in Oltenia si Transilvania.

CITESTE SI: VREMEA REA REVINE. AVERSE, VANT si DESCARCARI ELECTRICE pana luni dupa amiaza

 Sursa foto www. realitatea.net