AVERTIZARE COD PORTOCALIU de ploi si vijelii pentru SASE JUDETE! UPDATE

Meteorologii au extins, luni, AVERTIZAREA METEOROLOGICA COD PORTOCALIU pentru sase judete. Potrivit ANM, pericolul de inundatii va fi valabil de luni, 28 iulie, ora 15.00, pana marti, 29 iulie, ora 03.00.

 “In dupa-amiaza zilei de luni, 28 iulie si in prima parte a noptii de luni spre marti (28/29 iulie), in judetele Gorj, Valcea, Mehedinti, Dolj, Olt si Arges va ploua torential si se vor cumula local cantitati de apa de 50…70 l/mp si izolat peste 80 l/mp”, se arata in atentionarea COD PORTOCALIU.

Totodata, meteorologii au emis si o ATENTIONARE COD GALBEN, valabila de luni, ora 10.00, pana marti, ora 10.00. Zonele vizate sunt Oltenia, Banat, sudul Crisanei, sud-vestul Transilvaniei si vestul Munteniei. Cantitatile de apa vor depasi local 25…30 l/mp si izolat 50 l/mp si va cadea grindina.

Stire initiala: 

UPDATE 18.00: In urma VIJELIEI care s-a abatut asupra Capitalei duminica dupa amiaza, CINCI COPACI au fost pusi la pamant, ei fiind smulsi din radacini, informeaza Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta. Cei cinci copaci au fost degajati din Sectoarele 1, 4, 5 si 6 din Bucuresti.

Potrivit avertizarii nowcasting cod galben, in BUCURESTI si judetul ILFOV, pana la ora 18.00 se vor semnala ploi, frecvente descarcari electrice, grindina si intensificari ale vantului cu aspect de VIJELIE.

CITESTE SI: COD PORTOCALIU si COD GALBEN de ploi si vijelii. Vezi zonele vizate! 

Avertizari de scurta durata au fost emise si pentru jumatatea de nord a judetul Valcea, vestul judetului Bistrita-Nasaud, estul judetului Cluj, zona centrala a judetului Maramures, Mures Braila, Ialomita, Prahova si Buzau.

CITESTE SI: PROGNOZA METEO: CUM VA FI VREMEA IN PERIOADA AUGUST – OCTOMBRIE 

Si judetele Dambovita, Arges, Teleorman, Giurgiu si Calarasi vor fi sub avertizare COD GALBEN pana la ora 18.00.

Sursa foto: anmh