AVERTIZARE COD GALBEN de PLOI si VIJELII. UPDATE

ADMINISTRATIA NATIONALA DE METEOROLOGIE (ANM) a emis, duminica, o AVERTIZARE NOWCASTING de vreme severa imediata, valabila in mai multe zone din tara.

UPDATE: 16.20: ANM a emis duminica dupa-amiaza atentionari nowcasting Cod galben de furtuna pentru judetele Bihor, Arad si Maramures, valabile pana la ora 17,30.

Astfel, intre orele 14.25 si 16.00 in jumatatea nordica a judetelor Mehedinti, Gorj si Valcea se va institui COD GALBEN. Aici vor fi semnalate frecvente descarcari electrice, grindina de mici dimensiuni, intensificari de scurta durata ale vantului si averse in cantitati de 15…20 l/mp.

Citeste si: PROGNOZA METEO PENTRU URMATOARELE DOUA ZILE

In urma cu o saptamana, METEOROLOGII au publicat si o estimare meteo pentru urmatoarele doua saptamani. Din datele specialistilor, rezulta ca VREMEA va intra intr-un proces de incalzire in urmatoarea perioada, insa incepand din 27 mai revin ploile, care se vor mentine pana in ultima zi a lunii.

Temperaturile vor creste in medie cu 6 grade Celsius pana in a doua parte a intervalului de PROGNOZA, astfel ca media se va situa in jurul valorii de 28-29 de grade. La campie, temperaturile pot atinge si 30 de grade Celsius.

Citeste si: ANM: VIN TEMPERATURI DE VARA IN URMATOARELE DOUA ZILE

Precipitatiile in prima parte a intervalului 19 mai – 1 iunie nu vor mai fi insemnate, urmand sa se inregistreze doar cateva averse dupa-amiaza, in special in zonele montane si submontane.

Sursa foto: libertatea.ro