AVERTIZARE DURA din partea ONU: CRIZA IMIGRANTILOR risca sa arunce EUROPA in HAOS

Inaltul Comisar al ONU pentru refugiati a declarat ca exista riscul aparitiei haosului in Europa din cauza inchiderii treptate a frontierelor pentru imigranti, informeaza B1 TV.

Iar vorbele sale au fost confirmate de noi tensiuni la granita dintre Grecia si Macedonia. Sute de solicitanti de azil s-au imbrancit cu fortele de ordine dupa ce autoritatile de la Skopje au decis sa interzica accesul imigrantilor care vin din Afganistan.

CITESTE SI: AUSTRIA introduce controale la granitele cu ITALIA, SLOVENIA si UNGARIA

Inaltul Comisar al ONU pentru refugiati a declarat ca tot mai numeroasele decizii de inchidere a frontierelor pentru refugiati si imigranti pe ruta balcanica risca sa creeze ‘haos’ in Europa. Afirmatia sa a venit dupa ce Macedonia a decis sa nu le mai permita afganilor ajunsi in Grecia sa intre pe teritoriul sau pentru a-si continua drumul spre Europa. Din acest motiv, noi tensiuni au aparut la frontiera dintre cele doua tari. Sute de imigranti disperati au incercat sa sara gardurile si s-au imbrancit cu fortele de ordine.

CITESTE SI: GERMANIA nu ia in considerare un SISTEM de COTE SUPLIMENTAR celui convenit la JAI in septembrie

Dupa mai multe ore, politia elena a inceput sa ii evacueze din zona pe sutele de afgani. Grecia risca insa sa ramana cu zeci de mii de solicitanti de azil pe teritoriul ei. De a inceputul anului, pe insulele grecesti au ajuns peste 97.000 de imigranti.

Sursa foto: adevarulfinanciar