Avertizare MAE: Cod rosu de canicula in Croatia pana pe 16 august

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informeaza cetatenii romani care doresc sa se deplaseze sau sa tranziteze Republica Croatia ca Institutul Meteorologic local a emis avertizari privind un nou val de caldura, adaugand ca Zagreb se va afla sub cod portocaliu, iar regiuni din sudul Croatiei sub cod rosu de canicula.

Potrivit comunicatului MAE, regiunile Dubrovnik, Rijeka si Split se vor afla sub cod rosu de canicula, meteorologii anuntand temperaturi maxime de peste 33 grade C, in Dubrovnik, si 34-35 grade C in Rijeka si Split, pentru perioada 13 – 16 august.

Totodata, s-au emis si avertizari cod portocaliu de temperaturi ridicate pentru capitala Zagreb, dar si pentru Karlovac (13 august), Gospic (14 august 2015), Knin (13 – 15 august 2015), arata comunicatul.

CITESTE SI: ANM a prelungit pana vineri Codul portocaliu de canicula pentru 5 judete. COD GALBEN joi, in Bucuresti si 15 judete

Restul teritoriului croat se afla, de asemenea, sub avertizare meteorologica cod galben de caldura.

Deoarece situatia infrastructurii si a circulatiei rutiere, feroviare, maritime si aeriene pot suferi modificari de la o ora la alta, se recomanda cetatenilor romani care tranziteaza Republica Croatia sa consulte paginile specializate de Internet ale Automobil Clubului Croat , Companiei Nationale Croate de Cai Ferate, Autoritatii Portuare Croate, Agentiei Croate de Aviatie Civila,MeteoAlarm precum si site-ul MAE, pentru informatii actualizate, inainte de a pleca la drum.

CITESTE SI: AMBULANTA BUCURESTI-ILFOV a inregistrat aproape 1.500 de SOLICITARI in ultimele 24 de ore

 Ministerul Afacerilor Externe reaminteste cetatenilor romani care calatoresc in strainatate ca au la dispozitie aplicatia „Calatoreste in siguranta” (ce poate fi descarcata gratuit din „App Store” si „Google Play”), care ofera informatii, recomandari de calatorie si posibilitatea de a fi alertati, in cazul in care apar situatii speciale.

Sursa foto digi24