AVERTIZARE ONU: Peste un milion de IMIGRANTI vor ajunge in Europa in 2016

Un milion de imigranti urmeaza sa ajunga in Europa, pe Marea Mediterana, pana la sfarsitul lui 2016, potrivit estimarilor facute de ONU, citate de B1 TV. 

Mai mult de un milion de oameni au trecut in Europa si anul trecut, intr-una din cele mai mari miscari de oameni de la al Doilea Razboi Mondial incoace. Anul trecut a fost marcat de tensiunile din Ungaria, unde refugiatii au fost opriti in drumul lor spre Austria si Germania, dar si de scandalul cotelor de imigranti pe care le-au stabilit oficialii de la Bruxelles. 

Totul in conditiile in care continua conflictele armate din Irak si Siria. Potrivit statisticilor, marea majoritate ajung in Grecia si Turcia. Una ditre tarile cu o politica permisiva fata de migranti este Germania, unde in 2015 au ajuns peste un milion de refugiati.

CITESTE SI: Zeci de IMIGRANTI, barbati intre 20 si 40 de ani, RETIUNUTI cand incercau sa intre in Romania

Tot de acestia se leaga si cea mai mare tragedie din istoria Marii Mediterane care a avut loc in aprilie anul trecut, la aproximativ 110 km de coastele libiene. Un vas cu aproape 2.000 de oameni la bord s-a scufundat dupa ce imigrantii s-au imbulzit sa atraga atentia unei nave comerciale care trecea prin apropiere.

Doar 28 de oameni au supravietuit naufragiului. In august, 71 de imigranti au fost gasiti morti intr-un camion abandonat pe o sosea din Austria. Imediat, criza imigrantilor a lovit Ungaria, unde mii de refugiati au fost dati afara din gara de Est din Budapesta, pentru a fi opriti in drumul lor spre Austria si Germania.

Oamenii au renunțat la trenuri si au plecat in mars fortat spre Viena. Conflicte intre refugiati si politisti au avut loc la granita Ungariei cu Serbia, unde autoritatile maghiare au ridicat un gard.
Migrantii au mers spre Croatia, iar Guvernul de la Zagreb a decis sa-i transporte spre alte tari, declansand astlfe un scandal diplomatic cu Serbia.

CITESTE SI: INEDIT Un ales local i-a trimis cancelarului ANGELA MERKEL un autobuz plin cu sirieni

Pe fondul acestei crize, oficialii de la Bruxelles au decis ca 160.000 de migranti sa fie impartiti de statele Uniunii Europane, iar Romaniei i-a revenit o cota de 6.351 de oameni. Inițial țara noastra s-a opus repartizarii, la fel ca si Ungaria, Cehia si Slovacia. O alta solutie gasita de oficialii europeni a fost semnarea unui acord cu Turcia, care va primi trei miliarde de euro pentru a nu ii lasa pe refugiati sa plece mai departe dupa intrarea pe teritoriul turc. 

Sursa foto: gandul