AVERTIZARE SUA: Stat Islamic, Al-Qaida si alte grupari teroriste continua sa planifice acte de terorism

AVERTIZARE SUA: Stat Islamic, Al-Qaida si alte grupari teroriste continua sa planifice acte de terorism

Statele Unite si-au avertizat vineri cetatenii in privinta riscului producerii de atentate in lume, in contextul unor atacuri sangeroase la Paris. “Informatiile actuale sugereaza ca (organizatia) Stat Islamic (SI), (reteaua) Al-Qaida, organizatiile sale afiliate si alte grupari teroriste continua sa planifice acte de terorism impotriva unor interese americane si occidentale in Europa”, precizeaza Departamentul de Stat. 

“Departamentul de Stat ramane ingrijorat de amenintarea continua cu atentate teroriste, manifestatii si alte actiuni violente impotriva cetatenilor si intereselor Statelor Unite in strainatate”, potrivit unei note actualizate a diplomatiei americane.

Departamentul de Stat actualizeaza frecvent nota sa de avertisment care vizeaza cetatenii americani aflati in strainatte. Versiunea publicata vineri seara nu mentioneaza insa atacurile comise in Franta.

Citeste si: EA ESTE CEA MAI CAUTATA FEMEIE DIN FRANTA. FOTO

“Informatiile actuale sugereaza ca (organizatia) Stat Islamic (SI), (reteaua) Al-Qaida, organizatiile sale afiliate si alte grupari teroriste continua sa planifice acte de terorism impotriva unor interese americane si occidentale in Europa”, precizeaza Departamentul de Stat.

“Informatii credibile anunta ca organizatii teroriste incearca de asemenea sa continue (comiterea de) atentate impotriva unor interese ale Statelor Unite in Orientul Mijlociu si in Africa de Nord”, mai noteaza diplomatia americana, mentionand SI, miscarea Hezbollah, Al-Qaida in Magrebul Islamic (AQMI) si Al-Qaida in Peninsula Araba (AQPA), activa in Yemen.

Citeste si: FRANTA, AMENINTATA DE NOI ATACURI TERORISTE! LIDER AL-QAIDA IN YEMEN: NU VETI FI IN SIGURANTA CAT VETI LUPTA IMPOTRIVA LUI ALLAH