Avertizarea de risc mare de AVALANSA in Muntii Fagaras a fost PRELUNGITA

Meteorologii au prelungit pana marti seara, la ora 20.00, avertizarea de risc mare de producere de avalanse, valabila pentru Muntii Fagaras (versantul nordic), informeaza Agerpres.

Riscul mare de avalansa este unul de gradul patru, pe o scara de la unu la cinci, potrivit Buletinului nivometeorologic remis luni, AGERPRES, de catre Serviciul Regional de Prognoza a Vremii Sibiu.

Zapada masoara 1,28 metri la Balea Lac, zona turistica situata la peste 2.000 de metri altitudine, in Muntii Fagaras.

Salvamontistii avertizeaza turistii sa nu efectueze ascensiuni pe trasee turistice, in zona Balea.

CITESTE SI: PERICOL RIDICAT DE AVALANSA IN MUNTII FAGARAS

“Pentru prevenirea accidentelor montane, Serviciul Public de Judetean Salvamont Sibiu solicita turistilor sa nu efectueze ascensiuni pe traseele turistice superioare cabanelor din zona de nord a muntilor Fagaras si de asemenea sa evite practicarea sporturilor de iarna in aceasta zona”, se arata intr-un comunicat remis vineri.

Seful Salvamont Sibiu, Adrian David, ii roaga pe toti turistii care vor sa practice sporturi de iarna in zona Balea sa respecte recomandarile salvamontistilor din zona.

“Recomandam turistilor care se deplaseaza in zona montana sa fie echipati specific perioadei de iarna, dar si cu echipamentul individual de salvare din avalansa (sonda de avalanse, lopata de zapada, dispozitiv electronic de cautare in avalansa); Reamintim faptul ca traseele turistice superioare cabanelor din muntii Fagarasului sunt inchise”, spune Adrian David, seful Salvamont Sibiu.

Accesul turistilor se poate face cu masina, pana la Balea Cascada. De la Balea Cascada la Balea Lac turistii pot urca doar cu telecabina.

 Sursa foto: ziuanews