Avertizarea METEO de ploi, furtuna si grindina, in vigoare pana duminica noaptea

Avertizarea METEO de ploi, furtuna si grindina, emisa vineri de Administratia Nationala de Meteorologie (ANM), a intrat in vigoare in noaptea de vineri spre sambata si este valabila pana duminica noaptea, la ora 23.00.

Cel mai mult va ploua in zonele montane, unde cantitatile de apa pot depasi 40 de litri/mp. Sambata dimineata erau aproximativ 19 grade in Bucuresti, temperaturi mai scazute fata de cele din ultimele zile inregistrandu-se in majoritatea regiunilor. Duminica va ploua cu grindina, vantul va avea aspect de vijelie. Abia de luni vom putea vorbi de o imbunatatire a vremii. 

Potrivit meteorologilor, incepand cu noaptea de vineri spre sambata vor fi perioade cu instabilitate atmosferica accentuata, dupa cum urmeaza: vineri noaptea si pe parcursul zilei de sambata in Oltenia, Muntenia, precum si in zona de munte, sambata noaptea indeosebi in regiunile vestice, iar duminica, local, in majoritatea regiunilor.

Mondo News iti recomanda si: PROGNOZA METEO pana in 31 August: VREMEA va fi in general calda, dar revin ploile

In perioada mentionata se vor semnala averse, descarcari electrice, intensificari ale vantului si, posibil, grindina.

Astfel, incepand cu noaptea de vineri spre sambata vor fi perioade cu instabilitate atmosferica accentuata, dupa cum urmeaza: vineri noaptea si pe parcursul zilei de sambata in Oltenia, Muntenia, precum si in zona de munte, sambata noaptea indeosebi in regiunile vestice, iar duminica, local, in majoritatea regiunilor.

Se vor semnala averse, descarcari electrice, intensificari ale vantului si, posibil, grindina. Ploile vor avea si caracter torential, iar cantitatile de apa vor depasi local 15…20 l/mp si izolat 30…40 l/mp