Avertizarile meteo si protestul transportatorilor scot politistii in strada

Aproape 2.400 de polisti au fost mobilizati, luni, la nivel national, pentru prevenirea evenimentelor rutiere si pentru fluidizarea traficului, atat in contextul avertizarilor de cod galben, cat si in cel al desfasurarii mitingului transportatorilor.

Potrivit politiei romane, au fost scosi in strada 1.769 de politisti de la rutiera si 619 de la ordine publica. La mitingul transportatorilor, manifestantii participa cu 567 de masini, dintre care 535 sunt pentru transportul de marfuri si 32 pentru transportul de persoane, fara sa blocheze, insa, circulatia. Protestul se desfasoară in 16 judete, mai informeaza Politia Romana.

Transportatorii rutieri de marfuri au oprit, luni, activitatea si nu au mai trimis masini in curse, iar autocamioanele care sunt pe trasee se vor duce in parcari, a declarat Augustin Hagiu, reprezentantul Confederatiei Nationale Rutiere (CNR). In cadrul protestului, unii dintre soferii de autocamioane aflati pe trasee se deplaseaza in coloana, cu viteze reduse.

Confederatia Nationala Rutiera a anuntat, in 5 decembrie, ca din 9 decembrie transportatorii rutieri de marfuri opresc activitatea, pe termen nelimitat, sustinand ca “au epuizat toate caile diplomatice” in relatia cu autoritatile, care nu isi respecta angajamentele, si ca cea mai recenta “lovitura” din partea Guvernului este cresterea accizelor la carburanti.

Meteorologii au transmis, luni, o noua avertizare cod galben, valabila pana marti dimineata, pentru 26 de judete, unde va ninge si se va depune strat nou de zapada, iar vantul va depasi la rafala 70 de kilometri pe ora.

sursa foto: bacau.net