Avicola Calarasi este verificata de inspectorii ANSVSA

Verificari de amploare la Avicola Calarasi. Inspectorii de la Autoritatea Nationala Sanitar-Veterinara si pentru Siguranta Animalelor (ANSVSA) efectueaza, joi, verificari la Avicola Calarasi, de unde provin mai multe tone de carne de pui suspectata ca este infestata cu salmonella.

Peste 13 tone de carne de pasare fusesera retrase de la comercializare din Bucuresti si Brasov pana ieri. Vladimir Manastireanu, vicepresedinte ANSVSA, a precizat ca toate loturile de carne care au ramas in supermarketuri sunt sigure pentru consum.

Manastireanu a adaugat ca aceste controale sunt foarte complexe si vizeaza in primul rand controlul in ferme, atata timp cat pasarile sunt crescute in ferme. De asemenea, se fac probe din asternutul permanent al pasarilor si din materiile fecale ale acestora, precum si la abatoarele unde au fost sacrificate.

“Daca depistam vreo specie de salmonella patogena pentru om, atunci intreg efectivul de pasari este sacrificat si pasarile sunt dirijate catre neutralizare. Pana la aceasta data nu avem nicio informatie de acest fel, ca pasarile care au fost livrate de Avicola Calarasi ar fi fost contaminate cu salmonella specie (patogena pentru om – n.red.). Avem doar informatie ca s-a depistat un singur tip de salmonella in fecale, dar care nu este patogen pentru om”, a declarat acesta miercuri.