AVIOANE STRATEGICE RUSE au ajuns in apropiere de COASTA CALIFORNIEI

Seful fortelor aeriene americane, generalul Herbert Carlisle, a raportat o crestere semnificativa a activitatii aviatiei strategice ruse in regiunea Asia-Pacific intr-un spectacol de putere si de culegere de informatii, atribuind aceasta situatiei din Ucraina, informeaza Agerpres, care citeaza Reuters si Ria Novosti.

Generalul american a afirmat ca AVIOANE STRATEGICE RUSE au ajuns pana la COASTA STATULUI CALIFORNIA (in partea de est a oceanului) si insula Guam (din partea vestica). California si Guam sunt situate la o distanta de aproximativ 10.000 de kilometri (aproximativ un sfert din lungimea ecuatorului) de UCRAINA.

Citeste si: MANEVRE MILITARE in Estonia, fara precedent in istoria postsovietica a tarii

“Actiunile RUSIEI in UCRAINA si CRIMEEA au un impact direct asupra regiunii Asia-Pacific. O parte din ceea ce vedem — aviatia rusa cu raza lunga de actiune, cresterea numarului de zboruri. Ei s-au apropiat cu avioane cu raza lunga de TARMUL CALIFORNIEI si au survolat Guam. Avioane de vanatoare americane F-15 au fost ridicate de la sol pentru interceptarea unui “Bear” care survola Guam”, a spus seful fortelor aeriene americane, intr-un discurs sustinut luni la Centrul pentru studii strategice si Internationale din Washington.

“Ursul” (“Bear”) este numele de cod utilizat de NATO pentru avionul rusesc Tu-95.

Citeste si: Sase AVIOANE CF-18 vor fi trimise de CANADA in ROMANIA

Potrivit generalului Herbert Carlisle, s-au intensificat “drastic” si zborurile de patrulare ale aviatiei ruse in zona insulelor japoneze si in apropiere de peninsula Coreea. “Au fost de asemenea si mai multe vase maritime in actiune”, a indicat el, adaugand ca, cel mai probabil, militarii rusi colectau date operative cu privire la manevrele comune intre Statele Unite si Coreea de Sud.

El a informat ca a abordat subiectul zborurilor aviatiei strategice ruse in zona Asia-Pacific cu generalul american Philip Breedlove, comandantul suprem al Fortelor aliate NATO in Europa (SACEUR).

Sursa foto: resboiu.ro