AVION AIR ALGERIE PRABUSIT: Bilantul tragediei aviatice este de 116 morti

PRABUSIREA unui AVION AIR ALGERIE saptamana trecuta, in Mali, s-a soldat cu 116 morti, si nu cu 118, deoarece un pasager si un angajat al companiei nu s-au imbarcat la plecarea din Ouagadougou, a anuntat vineri un oficial de rang inalt din Burkina Faso, potrivit Mediafax, care citeaza AFP.

“Bilantul este de 116 victime, ci nu 118”, cum au anuntat anterior de autoritatile franceze, a declarat generalul Gilbert Diendiere, seful Statului Major.

“In fiecare zbor exista un loc rezervat pentru un insotitor din partea companiei aeriene”, care “nu a fost ocupat” in zborul AH5017, a declarat Diendiere.

Citeste si: MAE: Niciun cetatean ROMAN nu s-a aflat la bordul AVIONULUI AIR ALGERIE prabusit in MALI

O a doua persoana care nu s-a imbarcat este un pasager “care in dimineata zilei de miercuri, 23 iulie, si-a anulat plecarea”, o modificare care nu fusese notata in registrul de pasageri, a adaugat el.

Un bilant precedent anunta ca in accidentul din Mali au murit 118 persoane, dintre care 54 sunt francezi.

Citeste si: AVION AIR ALGERIE: Franta este in DOLIU timp de trei zile

Avionul, care a fost inchiriat de catre Air Algerie de la compania spaniola SwiftAir, a plecat de la Ouagadougou catre Alger in noaptea de miercuri spre joi, dar, la aproximativ 50 de minute de la decolare, s-a prabusit pe teritoriul Mali.